lukituki9 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 W dniu 28.12.2020 o 20:42, grizzli napisał: Napisz o efektach. Najwyżej wrócimy do tematu. Wymieniłem korek koszt 11Zł oczywiscie podróbka bo orginał jakos 130 zl jesli dobrze pamietam ale dziala juz niema wycieku to bylo to wielkie dzieki i mam pytanko z ciekawosci ile dales za swój korek i jak dlugo na nim jezdzisz bo ciekawi mnie czy ta podróbka dlugo wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 4 minuty temu, lukituki9 napisał: Wymieniłem korek koszt 11Zł oczywiscie podróbka bo orginał jakos 130 zl jesli dobrze pamietam ale dziala juz niema wycieku to bylo to wielkie dzieki i mam pytanko z ciekawosci ile dales za swój korek i jak dlugo na nim jezdzisz bo ciekawi mnie czy ta podróbka dlugo wytrzyma Nie wymieniałem, tylko dwukrotnie i solidnie wygotowałem go w wodzie z octem, żeby pozbyć się kamienia.I pomogło. Ale zamienniki też się sprawują. Do tego można korek dopasować z niektórych starszych, japońskich aut. Trzeba poszukać info w necie. Korek załazi kamieniem głównie dlatego, ze do rozcieńczania koncentratu mechanicy używają zwyklej wody. A musi być woda destylowana, choć z jej jakością bywa różnie (moim zdaniem). Dlatego lepiej kupić gotowy płyn. Ja akurat zalałem prestonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Przecież tam jest zwykły korek z ciśnieniem 1.1 pasujący od chłodnicy z każdego auta, które ma chłodnicę z korkiem. Ja do swojej Hondy kupowałem Vernet o symbolu RC0027 za całe 10 zł i pasuje idealnie. No i plus taki, że to Vernet a nie jakaś podróbka noname. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubah1983 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Cześć. Mam podobną sytuację. Korek wymieniony, termostat wymieniony, trójnik na wężykach wymieniony,Płyn w zbiorniczku poniżej minimum a raz siknie płynem a raz siknie lub zrobi 2-3 kropki. Nie ma reguły. Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi