Fioletowy Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Witam, mam taki problem w MZ'tce, chodzi o sprzęgło, kiedy odpalę i chce ruszyć, stoi w miejscu, kiedy na wyłączonym wrzucę bieg jest jak na luzie, kiedy zdjąłem dekiel i zobaczyłem co się dzieje okazało się że ślizga się kosz z tarczami, jak to naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Sprawdzic czy przekladki stalowe sa rowne, tarcze cierne wymienic. sprawdzzic stan kosza sprzeglowego czy nie ma wyrobien w miejscach prowazenia tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorek Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 15 godzin temu, Fioletowy napisał: Witam, mam taki problem w MZ'tce, chodzi o sprzęgło, kiedy odpalę i chce ruszyć, stoi w miejscu, kiedy na wyłączonym wrzucę bieg jest jak na luzie, kiedy zdjąłem dekiel i zobaczyłem co się dzieje okazało się że ślizga się kosz z tarczami, jak to naprawić ? "ślizga się kosz z tarczami" co to dokładnie znaczy? że całe sprzegło sie ślizga? z tego co pamięta w MZ sprzegło jest na stożku, nie ma nawet klina, trzeba skrecić je do wału odpowiednia siłą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artu3131 Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Jak kolega mówi.Za koszem sprzęgłowym powinny być podkładki wystarczy jedną zdjąć i powinno być dobrze.Miałem taki sam problem i o ile pamięć mnie nie myli na tym polega naprawa.Aż się łezka w oku zakręciła bo ta awaria przytrafiła mi się równo trzy dekady temu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi