michoa Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 witam Zrobiłem błąd przy składaniu silnika od kxt bo nie spojrzałem w serwisówkę i założyłem jakby odwrotnie łożyska -na rysunku z serwisówki jak widać pierścieniami ma być w stronę kanalików w karterach i karteru ,a kulkami w stronę wału , ja niestety założyłem odwrotnie ( kulkami do karterów ) no i bezinwazyjnie nie dam rady tych łożysk zdjąć , zniszcze je przy ściąganiu więc pytam z ciekawości czy to takie ważne ? i tak łożyska są z obu stron odkryte i dociera do nich mieszanka ? nie wiem czy to rozwalać czy nie .... z góry dzięki za porady Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Teoretycznie nic sie nie powinno wydarzyć. W praktyce może się okazać że smarowanie i chłodzenie bieżni łożyska będzie mniejsze, co może wpłynąć na jego trwałość. Najwyżej wymienisz za trzy lata. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi