Damianos1 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) Aprilia RX 125 4T 2020 na wtrysku dusi się lub gaśnie po szybkim przekręceniu manetki do oporu gdy silnik pracuje na wolnych obrotach (choć nie zawsze). Przebieg 2000 km, wszystko fabryczne. Motor ma moc dobrze jeździ, problem występuje tylko na wolnych obrotach po szybkim dodaniu gazu do oporu tak jak na filmie. Gdy jest zapięty bieg i jadę bez dotykania manetki gazu nawet pod lekką górkę i dam gaz do oporu problem nie występuje, obroty fajnie rosną, motocykl przyśpiesza i nic się nie dławi. Jest na to jakaś rada? Paliwo zawsze tankuję na BP, leję benzynę 95. Filmik: Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez Damianos1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Jeśli jest na gwarancji to sprawa jest prosta...na serwis. BTW...a po co tak robić? Masz nerwicę nadgarstka? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos1 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Serwis mam bardzo daleko od domu, nerwicy nie mam ale chcę wiedziec czy tylko moj motocykl cierpi na taka przypadlosc czy inne jednocylindrowce w okolicach 125 ccm mają tak samo, kiedys miałem chinola 125 na gaźniku i go tak nigdy nie dławiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 To nie jest normalne dodanie gazu i komputer moze zareagowac wylaczeniem silnika na tak duze i nagle zwiekszenie dawki paliwa i powietrza, albo po prostu od czasu do czasu zalewa silnik. Nie jest to zadna wada motocykla, tylko kierowcy ktory wymysla takie numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos1 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Problem występuje czasami nawet gdy mniej gwałtownie dodam gazu do połowy, co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi