Ksvsky Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Cześć ! Jestem na forum nowy i poszukuje odpowiedzi na jedno pytanie. Motocykl ma przejechane już 5000km. Przeglądy miał robione średnio co 500-1000 km zależy. Jednak po zimie silnik i części wokół niego zrobiły się strasznie tluste od czegoś czarnego. Wstawię zdjęcie i video żebyście mogli zerknąć co to może być. Pierwszy raz widzę coś takiego po zimie. Nigdy wcześniej tego nie było. Rok temu smarowałam silnik ropą żeby go wyczyścić porządnie ale to raczej nie to 🤔 Film jest za duży wiec wstawię zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti... Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Jakiś uszczelniacz puścił. Podejrzewam że olej- sprawdź poziom. Wymyj porządnie tak żeby nie było śladu i obserwuj na bierząco skąd dokładnie cieknie. Ogólnie uszczelki i gumowe paski nie za bardzo znoszą ropę. Edytowane 8 Maja 2020 przez Arti... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksvsky Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Tak myślałem 😕 mimo to dziękuje za szybką odpowiedz. Jakaś rada czym najlepiej umyć ? Żeby nie roznosić tego tłustego wszędzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti... Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Np. odtłuszczacz do tarcz hamulcowych, uważając na elementy gumowe, benzyna ekstrakcyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 jestem na forum nowy ...i nie potrafię dostosować się do podstawowych zasad porządkowych czas do jutra lub kolejnej wizyty jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi