Siwy$$$$ Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Sorki jestem nowy w temacie kupiłem synowi crossa honda cr85 2003 rok i mam taki problem że praktycznie co tydzień zmieniamy swiece na nową ponieważ po jakims czasie Moto staje i się zalewa a jak przeczyszcze swiece to motor odpala ale jak go wkrecam to żeś gasnie po chwili i tak na okrągło swiece zalewa dodam że swiece kupuje za 30zl br10eg prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Skoro zalewa, to znaczy że dostaje za dużo paliwa. Układ zasilania paliwem (gaźnik plus wężyki, odpowietrzenia i tak dalej) do przeglądu. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Jak wyglada ta zalana swieca, czy jesli wutrzesz palcami elektrody i rozetrzesz miedzy palcami to sadza jest sucha czy sliska / oleista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy$$$$ Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Właśnie sadza jest mokra ale jeśli mogę się jeszcze doradzic tego gaznik bo dziś go rozebralem i wyczyscilem ale iglice była na ostatnim z pięciu rowkówczyli max u góry możecie mi doradzic jak najlepiej tą iglice ustawic A jeśli chodzi o swiece to jest dosyć czysta może robię za słaba mieszanka co??????? Do hondy cr85 jaka powinienem robić najlepiej żeby było ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Na to ci nie odpowiem, ale moze wlewasz za duzo oleju? Musisz znalezc informacje o tej Hondzie na necie i sprawdzic. Iglica gaznika normalnie jest ustawiona na srodkowym rowku, ale jej polozenie pokazuje ze poprzedni wlasxixciel tez walczyl z zalewaniem silnika. Mozliwe ze dysza iglicy jest zuzyta i to ona powoduje zbyt bogata mieszanke, w koncu to 17 letni motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy$$$$ Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Sluchajcie mam problem taki że syn jeździł cały czas na cross i było ok dziś ja wziąłem by mu to przypalić i po 10 minutach stanął kopniak się zablokował możecie mi podpowiedzieć co mogło się stać bo i jakie mogą być koszta Edytowane 7 Czerwca 2020 przez Siwy$$$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Szklanej kuli tu nikt nie ma. plus taki ze to maly silnik wiec i male koszta Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi