szczypior9999 Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Witam. Mam problem z moim Suzuki mianowicie zaraz po odpaleniu Moto wkręca się na 8-9k obrotów zarówno na ssaniu jak i bez. Odpala od 1-2 kopa, gaźnik jest nowy, linka nie jest zacięta. W gaźniku nic nie ruszałem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Prawdobodobnie musisz ruszyć śruby regulacyjne w tym gazniku,zarówno od skladu mieszanki ,jak i od obrotów biegu jałowego. Najpierw spróbuj tą drugą,a jeśli to nic nie da,daj mu więcej paliwa śrubą regulacyjną składu mieszanki,. Jeśli obroty spadną, to przejedz kilka kilometrów, pożniej wykręć świecę i zobacz na jej kolor, no chyba że dysponujesz colortune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 8-9 tys, to musi byc przepustnica w pelni otwarta do takich obrotow, albo gdzies rownie duza nieszczelnosc, ktora powietrze dostaje sie do gaznika / krocca ssacego. Jak to sie stalo, ze motocykl zaczal miec takie obroty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior9999 Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Dostałem go niekompletnego od wujka brak wydechu kopki stacyjki i śrubki od regulacji mieszanki w oryginalnym gaźniku której nie mogę nigdzie znaleść więc zamuwiłem nowy gaźnik od Yamahy dt w teorii ten sam rurznił się tylko wysokością więc musiałem wymienić linkę aby przepustnica opadła do końca. Jak napisałeś o nieszczelności to przypomniałem sobie o tym że między gaźnikiem i cylindrem nie ma żadnej uszczelki Poprosiłem o pomoc kolegę który siedzi w tym od dziecka wystarczyło wyregulować gaźnik. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Prosze bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi