marlus Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Witam, jestem nowy na forum. Niedawno kupiłem Kawasaki KX250F, 2009r i ogólnie moto jest super, frajda z jazdy nie do opisania. Od zakupu pojeździłem nim 9mth (190mth na liczniku obecnie). W tym czasie zauważyłem że moto na zimnym raz odpala pięknie, bez problemów, a raz ewidentnie nie chce odpalić. Trzeba kopać i kopać aż w końcu czuć pojedyncze zapłony no i z bólem odpala - nie całkiem dobrze bo obroty wtedy trzyma niskie, tak jakby ssanie było wyłączone, ale jest włączone. Jak się rozgrzeje, problemów nie było nigdy. Chciałem dziś pojeździć, próbuję odpalić i znów Kawka miała problem. W końcu odpaliła, pochodziła może minutę po czym nagle zgasła. I po tym zero odzewu już... Ściągnąłem cewkę WN, wsadziłem inną świecę (sprawną), przyłożyłem do cylindra - przy próbie kopania brak iskry. Cewka i świeca sprawne, sprawdzałem na zasilaczu warsztatowym - iskra jest. Poradzi ktoś co dalej sprawdzać? BTW wczoraj ustawiany był rozrząd, a po ustawieniu przejeżdżone 3mth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Do sprawdzenia iskrownik,a także luzy zaworowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali360 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Stator, moduł. Miernik w dłoń i service manual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi