Buber Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 No tak.. bez tego medalika to na pewno na pierwszym zakręcie byłby dzwon.. albo byłby kradziony, albo pospawany z dwóch innych. Ale jest medalik, czyli szafa gra! 😂🤣 A na bardziej poważnie - bo nakedy to najlepsze "ogólnoużytkowe" motocykle - bo to co masz to naked z małą owiewką. Sport jest do sportu, cross jest to orania, armatura jest do polerowania, a do jeżdżenia jest naked lub turystyk. Jak zaczniesz dalej jeździć to zechcesz wstawić wyższą szybę... 🙂 Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbatkowy Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Buber napisał: No tak.. bez tego medalika to na pewno na pierwszym zakręcie byłby dzwon.. albo byłby kradziony, albo pospawany z dwóch innych. Ale jest medalik, czyli szafa gra! 😂🤣 A na bardziej poważnie - bo nakedy to najlepsze "ogólnoużytkowe" motocykle - bo to co masz to naked z małą owiewką. Sport jest do sportu, cross jest to orania, armatura jest do polerowania, a do jeżdżenia jest naked lub turystyk. Jak zaczniesz dalej jeździć to zechcesz wstawić wyższą szybę... 🙂 O medaliku wspomniałem bo według mnie takie coś mówi co nieco o właścicielu i jego charakterze, nie chodziło mi o jego cudowne działania 😄 Sam też jestem troszkę na bakier z kościołem, i każde przymusowe spotkanie z duchownym (ślub,chrzest) tylko utwierdza mnie w przekonaniu że chyba nawet sam Bóg jeśli istnieje to często ma niewiele wspólnego z dzisiejszym kościołem, ostatnio np. słyszałem na wiejskiej mszy jak ksiądz powiedział że skoro ludzie mają 500+ to on oczekuje lepszych ofiar po kolędzie 😄 debil nawet nie pomyślał że te 500+ to dla dzieci jest jak sama nazwa wskazuje, a nie dla niego. No ale doceniam szczerą wiarę innych bo w ogólnym rozrachunku to wychodzi na + i niektórym ludziom pomaga😄 Kurde po co ja zacząłem taki temat... Wracając: O dalszych trasach mogę jedynie pomarzyć, mój horyzont turystyki motocyklowej to dojazdy do roboty, czasem jest robota 15km od domu a czasem 50km a czasem nie ma wcale i na zakupy z kuferkiem sobie nim pojadę po bułki 🙂 Mam niby takiego deflektorka skromnego na szybę ale za wiele to on pewnie nie zmieni z tym wiatrem... Edytowane 2 Grudnia 2019 przez herbatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 9 godzin temu, herbatkowy napisał: [..] Mam niby takiego deflektorka skromnego na szybę ale za wiele to on pewnie nie zmieni z tym wiatrem... Oj, żebyś się nie zdziwił. Jak ja założyłem owiewkę do mojej ybr250, to przy 100 km/h przestało mnie telepać na boki, a Vmax wzrósł do 10 km/h. Deflektor i Twój wzrost muszą do siebie pasować. To kwestia kilku centymetrów, czy wiatr trzęsie kaskiem, czy przelatuje nad nim. Samoloty też mają takie małe deflektorki na skrzydłach - niby nic takiego, a jednak 🙂 P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbatkowy Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) 13 minut temu, PiotrEm napisał: Oj, żebyś się nie zdziwił. Jak ja założyłem owiewkę do mojej ybr250, to przy 100 km/h przestało mnie telepać na boki, a Vmax wzrósł do 10 km/h. Deflektor i Twój wzrost muszą do siebie pasować. To kwestia kilku centymetrów, czy wiatr trzęsie kaskiem, czy przelatuje nad nim. Samoloty też mają takie małe deflektorki na skrzydłach - niby nic takiego, a jednak 🙂 P. Zgadza się ale... deflektorek zrobił mega różnicę na moim poprzednim moto gsxf 750 gdzie pozycja była jednak inna niż na zecie, tam się bardziej leżało no i dodatkowo była tam wyższa szyba jednak bez deflektora wiatr walił w łeb, jak go założyłem to była diametralna zmiana, ale tam bardzo niewiele brakowało żeby podbić ten wiatr nad kask, w zecie siedzi się na tyle prosto i szyba oryginalna jest na tyle niska że ten deflektor pewnie nie zrobi większej różnicy, co najwyżej przeniesie wiatr z kałduna prosto na sagan, ale spróbuję i się przekonam tylko już chyba nie w tym roku😄 Edytowane 3 Grudnia 2019 przez herbatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 12 godzin temu, herbatkowy napisał: O dalszych trasach mogę jedynie pomarzyć, mój horyzont turystyki motocyklowej to dojazdy do roboty, czasem jest robota 15km od domu a czasem 50km a czasem nie ma wcale i na zakupy z kuferkiem sobie nim pojadę po bułki 🙂 Nie ściemniaj, chcieć to móc. 🙂 Znajdź tylko dobry powód i już. Odwiedź znajomych w drugim końcu Polski. Już masz cel, a weekend wystarczy. 👍 Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Tak jak Buber piszesz... Dokładnie... Zetora nabył... A mógł porządny sprzęt... 😉 A na serio - miły pojazd i tyłek wygodnie wozi i nawet na dłuższych dystansach... Oby jeździł! Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbatkowy Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 6.12.2019 o 23:21, Rura_ napisał: Tak jak Buber piszesz... Dokładnie... Zetora nabył... A mógł porządny sprzęt... 😉 A na serio - miły pojazd i tyłek wygodnie wozi i nawet na dłuższych dystansach... Oby jeździł! Ponoć oryginalna kanapa ma niewiele wspólnego z wygodnym wożeniem ale u mnie jest przerobiona, jest grubsza, ma zmieniony kąt a to ponoć o ten kąt chodzi, a pasażerka to już w ogóle będzie miała komfort tak grubo napakowana jest ta kanapa w miejscu pasażera 😜 Co do charakterystyki jazdy to nie ma jakiegoś urwała głowy, zetor przyspiesza bardzo jednostajnie i pewnie przez to mam wrażenie że właśnie nie urywa głowy, ale zerkając na zegar albo otoczenie- można sobie zdać sprawę że jednak jest się znikającym punktem 😛 PS: Przedwczoraj zakupiłem sobie to co zawsze chciałem mieć a nigdy nie miałem... czyli 50 litrowy kuferek k-maxa! Sprawia świetne wrażenie, konkretny mocny i do tego kosztował całe 299 cebulionów czyli cena bardzo fajna. Edytowane 8 Grudnia 2019 przez herbatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ja to jednak jestem inny... Plecak... Śpiwór.. Namiot... I pojemnik na browarra... Kufer... Qrde. Burżuazja.... ;-) Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbatkowy Opublikowano 16 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 W dniu 12.12.2019 o 22:03, Rura_ napisał: Ja to jednak jestem inny... Plecak... Śpiwór.. Namiot... I pojemnik na browarra... Kufer... Qrde. Burżuazja.... 😉 No nigdy nie miałem kufra i zawsze jak cygan jechałem albo jakąś siatką albo rollbagiem... A tera mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Burżuj! I dobrze... Przydatna rzecz... 😉 Edyta: i żeby nie było, że całe życie bez jeździłem... Tylko centralny zdjęty... Edytowane 16 Grudnia 2019 przez Rura_ Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi