Minaram Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Witam! Otóż wiele razy mówi się, że pojazd rejestruje się na kogoś (często rodzica) żeby mieć jego zniżki a samemu też je zbierać. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć jak to dokładniej działa? Na kogo umowa kupna-sprzedaży, kto jest właścicielem, kto współwłaścicielem itp itd. No i drugie pytanie: otóż jako kierowca nie mam żadnych zniżek chce ubezpieczyć pojazd na moją mamę która nie ma kat A. Czy może w takiej sytuacji zarejestrować na siebie motocykl czy tak to nie przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 zwracam tylko uwagę, że to działa w dwie strony. jak gdzieś coś stukniesz albo podrapiesz, to kochana mamusia straci zniżki nie ma wymogu posiadania prawa jazdy aby być właścicielem pojazdu jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Umowa na dwie osoby, nie ma znaczenia dla zniżek kto właściciel a kto współwłaściciel. Teraz firmy za dodatkowa (niewspółmierną zupełnie do OC bez zniżek) dopłatą gwarantują brak utraty owych zniżek po kolizji. W razie szerszych info zadzwoń do brokera ubezpieczeniowego to szybko Ci nakreśli temat. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minaram Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 33 minuty temu, jeszua napisał: zwracam tylko uwagę, że to działa w dwie strony. jak gdzieś coś stukniesz albo podrapiesz, to kochana mamusia straci zniżki nie ma wymogu posiadania prawa jazdy aby być właścicielem pojazdu jsz To akurat wiem ale często jest tak, że jeśli są dwie różne firmy ubezpieczeniowe to nie koliduje to ze sobą. 2 minuty temu, _Monter_ napisał: Umowa na dwie osoby, nie ma znaczenia dla zniżek kto właściciel a kto współwłaściciel. Teraz firmy za dodatkowa (niewspółmierną zupełnie do OC bez zniżek) dopłatą gwarantują brak utraty owych zniżek po kolizji. W razie szerszych info zadzwoń do brokera ubezpieczeniowego to szybko Ci nakreśli temat. Właśnie jutro to chciałem zrobić, nie byłem pewien co do uprawnień żeby zarejestrować pojazd. Czyli np rejestruje motocykl na siebie, w tym przypadku moja mama jest współwłaścicielem i szukam tylko ubezpieczyciela który zaakceptuje jej zniżki a w razie jakiegoś wypadku również jej nie utnie? Będę musiał jeszcze popatrzeć ceny samych ubezpieczeń bo z tego co widziałem OC na motocykl są na tyle niewielkie, że nie wiem czy warto kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Jak moja Pani kupiła motocykl, to po prostu uwzględnili przy ubezpieczeniu moje zniżki. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi