Yamasznik Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Mam Yamahę TZR 50. Mój wydech zmienił dźwięk. 3 dni temu pamiętam, że mój wydech pracował normalnie, głośno (pyrkał). Od 2 dni stopniowo wyciszał pracę silnika, aż dzisiaj doszło do tego, że pracuje tak cicho jak skuter 50cm3 w 4t. Moc się nie zmieniła, przyśpiesza tak samo, v-max taki sam, mieszanka jest taka sama. Czy może ktoś spotkał się z podobnym zjawiskiem? Zależy mi na powrocie do poprzedniego stanu. Z góry przepraszam, jeżeli napisałem w złym temacie, jestem nowy. się z podobnym zjawiskiem? Zależy mi na powrocie do poprzedniego stanu. Z góry przepraszam, jeżeli napisałem w złym temacie, jestem nowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monter_ Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Wygłuszenie zmieniło swoje położenie (wata) tylko to mi przychodzi do głowy. Quote lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croowab Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 nie ma nic bardziej irytującego niż 50siątka na przelocie ...ehhhmoże się naprawił i ma być cicho :) Quote Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wertyder Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 No to chyba dobrze że jest ciszej....;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamasznik Posted May 4, 2019 Author Share Posted May 4, 2019 (edited) _Monter_, dzięki, po rozkręceniu tłumika okazało się, że w wacie jest jakaś czarna wypalona dziura i w prawidłowym położeniu ona sprawiała, że z wydechu wychodził głośny dźwięk. Po wjechaniu na jakąś dziurę na drodze wata zmieniła swoje położenie i zaczęła tłumić.Temat można zakończyć. Edited May 4, 2019 by Yamasznik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts