Bayan Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Witam dzisiaj pierwszy raz zdjąłem głowicę i cylinder bo mam do wymiany uszczelkę pod głowicą i przy okazji chciałem sprawdzić stan tłoka i cylindra ale nie wiem jak ma to wyglądać I mam jeszcze pytanie czy w tych kanalikach cylindra powinien być płyn chłodniczy? http://patrz.pl/zdjecie,woda-jpg,196254.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Z tego co wiem to jest nicasil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 To trzeba pomierzyc a nie obejrzec drogi kolego.To znaczy luz miedzy tlokiem i cylindrem i robimy to mikrometrem / srednicowka w warsztacie ktory ma takie przerzady pomiarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) A stan jest aż tak zły że trzeba wszystko wymieniać?Bo gdyby nie ta uszczelka pod głowicą to nawet bym tego nie rozbierał , motocykl jeździł bardzo dobrzeKompresje ma 10 bar Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Bayan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Bardzo zly nie jest ale dobry tez nie zobacz ze przedmuchy z komory sprezania przeszly juz pod pierscien olejowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Mam mały problem bo złożyłem wszystko do kupy a tam gdzie łączy się cylinder z głowicą małymi kroplami sączy się płyn chłodniczyWystarczy że reinzosilem przejadę dookoła głowicy, czy trzeba ją planować?Wcześniej miałem to samo (tylko ciekło trochę mniej) dlatego myślałem że to uszczelka pod głowicą, ale płyn wylatuję tylko po ściankach , świeca nie jest w płynie a silnik pracuję normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Jak na moje to już jest prawie na wykończeniu :D Kompresja też jest pewnie słaba, niedługo pewnie będzie potrzebny remont, ewentualnie zakup nowego tłoka i honowanie cylindra, ale póki ci jeździ to jeźdź ewentualnie pilnuj temperatury i pojeździ jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Kompresja 10 bar także nie ma tragedii gorzej z tą głowicą bo nie wiem czy u mnie w mieście ktoś robi planowanie a trochę z niej cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 A ja mam pytanie, co to za motorek ?? Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Kawasaki KMX 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Uszczelke wymieniles ?Jesli tak to bez sensu, trzeba to rozebrac, splanowac i dopiero zalozyc uszczelke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Sam dam radę splanować papierem czy trzeba oddać do jakiegoś mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Sam dam radę splanować papierem czy trzeba oddać do jakiegoś mechanika? Lepiej oddać do mechanika, są też firmy które ci to zrobią, możesz po prostu do nich wysłać to co chcesz splanować a oni ci to zrobią i odeślą, np. Jack Motors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Nie lepiej, ale koniecznie oddać do zakładu który się tym zajmuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi