teges37 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Siema, Mam problem z husqvarną, ciężko z odpaleniem. Po postoju (kilka h) odpala bez problemu za 1 razem, po chwili jazdy gdy ją zgaszę nie da się odpalić, mogę kopać i kopać i nic, daje dźwięk tak jakby chciala odpalić ale no nie odpala, a gdy ją zostawie na kilka godzin odpali znowu za pierwszym. Po odpaleniu jak potrzymam ją na wyższych obrotach czasami gaśnie. Co może być nie tak? Dziś na rano gdy ją odpaliłem to przez dwa kolejne razy odpaliła też od razu po zgaszeniu, a potem już nie chciala. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Sprwd swiece i luzy zaworowe Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Croowab Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motocdi Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witam ---Masz 2 podstawowe elementy odpowiadające za zapłon stator i CDI ... bierzesz opalarkę lub suszarkę do włosów nagrzewasz cdi i test odpalania jeśli odpali studzisz moto i grzejesz stator ... w końcu trafisz na element który po podgrzaniu ma wpływ na zapłon.... Cytuj http://www.motocdi.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges37 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dobra, jutro pogrzebię w nim. Zapomniałem dopisać w poście, że jak odpuszczam manetke do zera to strzela w tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Nieszczelna rura wydechowa w glowicy lub na laczenie z tlumikiem, lub nieseryjny wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges37 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Nieszczelna rura powoduje strzelanie z wydechu tak?Dzisiaj dopiero znajdę czas, aby pogrzebać w motoPoza strzelaniem z wydechu jak trzymam manetke na max to jakby się zalewał, sprawa gaźnika czy zapłonu? Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez teges37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Co to znaczy "trzymam manetke na max" - jazda czy postoj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges37 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Podczas postoju i jazdy również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Trzmanie max obrotow na postoju to proszenie sie o spotkanie tloka z zaworami.Przy tej mozliwosci jakies tam zalewanie sie nie jest zadnym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges37 Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Udało mi się znaleźć czas, aby pogrzebać w moto i.... - iskra jest w porządku- zauwazyłem także wyciek oleju spod cylindra- moto nie chce mi od dwóch dni odpalić, a wczesniej odpalało każdego ranka Dodam że rury wydechowe są nieszczelne, czy to może być powód, że moto nie odpala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi