Jump to content

Honda nsr 125 97 rok brak mocy na 6 biegu

GaMiGo
 Share

Recommended Posts

witam mam problem lekki z honda brak mocy na 6 biegu strasznie muli i właściwie włączam ją tylko dlatego zeby nie jechac tylko na 5 biegu do dam ze na 5 leci 120km/h czy moze to byc przez to ze jest zablokowana czy trzeba szukac przyczyny w silniku mianowicie tłok, pierscienie ??

Chciałbyś na 6-tym na gumę stawiać? To 125 i myślę, że wszystko z nim ok.

Zdrową NSR dało się podejść pod 160 km/h, obstawiam, że pytający ma już silnik do remontu lub źle działający zawór wydechowy (albo jedno i drugie).

Zdrową NSR dało się podejść pod 160 km/h, obstawiam, że pytający ma już silnik do remontu lub źle działający zawór wydechowy (albo jedno i drugie).

A to nie wiedziałem...to po kiego mi półtora litra :biggrin:

lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...

A to nie wiedziałem...to po kiego mi półtora litra :biggrin:

Ano, moja 650-tka na oponach terenowych nie jest w stanie polecieć więcej niż 150 km/h ;) Ale te dwusuwowe pierdzipędy pokroju NSR 125, RS 125 czy MiTo 125 to potrafiły się nieźle rozpędzać, zdrowa MiTo to nawet do 180 km/h dawała się rozbujać.

Z tego co czytałem na innych forach i tu to przyczyn jest naprawdę wiele sam nie jestem pewien może jest jeszcze zablokowana nawet świecą zapłonowa ma dość duże znaczenie, filtr powietrza , fajka silnik zostawiam w ostateczności muszę sprawdzić ile ma Bar to podstawa tak jak dysza główna w gaźniku