grizzli Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 Jak w temacie, gdzie kupić? Chodzi o tuleje pod łożyska igiełkowe osadzone w wahaczu i koniku. Może kiepsko szukam, ale nie mogę znależć. Parę lat temu ktoś mi dorabiał do DL-a, ale kontakt się urwał. A swoją drogą, to proponuję tam zajrzeć przy każdej wymianie napędu, bo często panuje w tym miejscu kompletny bałagan, a okresowe czyszczenie i smarowanie znacznie przedłuża ich żywot. Warto, bo zabawa do tanich nie należy. Temat często pomijany przy okresowej obsłudze motocykla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jerry_ Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) Udaj się do dobrej hurtowni łożysk. Nie wiem jak u Ciebie to wygląda ale jak regenerowalem to w mojej FJ to w hurtowni dobrali mi łożyska po wymiarach w ułamku ceny ori ok 300zl u Yamahy do 32zl w hurtowni - wymiary jak ori.Łożyska igiełkowe znalazł mi o chyba 1 mm szersze a że miejsce było to założyłem. Uszczelniacze kupiłem w sklepie z częściami samochodowymi. Jako jeden ze sworzni lata sworzeń tłokowy od chyba MZ250 skrócony do wymiaru ori sworznia.Wrzuć moze wymiary potrzebnych łożysk to ktoś coś podpowie. Edycja.Dopiero doczytałem że szukasz tulejki do osadzenia łożysk w wahaczu. Ja napisałem o regeneracji elementy do którego przykręcamy amor tył. To jest ten "konik"? Jak nie na temat to wywalić :). Edited November 8, 2018 by _Jerry_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzli Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 Udaj się do dobrej hurtowni łożysk.Szukałem. O ile z samymi łożyskami problemu nie ma żadnego, o tyle bieżnie były niedostępne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts