grizzli Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jak w temacie, gdzie kupić? Chodzi o tuleje pod łożyska igiełkowe osadzone w wahaczu i koniku. Może kiepsko szukam, ale nie mogę znależć. Parę lat temu ktoś mi dorabiał do DL-a, ale kontakt się urwał. A swoją drogą, to proponuję tam zajrzeć przy każdej wymianie napędu, bo często panuje w tym miejscu kompletny bałagan, a okresowe czyszczenie i smarowanie znacznie przedłuża ich żywot. Warto, bo zabawa do tanich nie należy. Temat często pomijany przy okresowej obsłudze motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Jerry_ Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Udaj się do dobrej hurtowni łożysk. Nie wiem jak u Ciebie to wygląda ale jak regenerowalem to w mojej FJ to w hurtowni dobrali mi łożyska po wymiarach w ułamku ceny ori ok 300zl u Yamahy do 32zl w hurtowni - wymiary jak ori.Łożyska igiełkowe znalazł mi o chyba 1 mm szersze a że miejsce było to założyłem. Uszczelniacze kupiłem w sklepie z częściami samochodowymi. Jako jeden ze sworzni lata sworzeń tłokowy od chyba MZ250 skrócony do wymiaru ori sworznia.Wrzuć moze wymiary potrzebnych łożysk to ktoś coś podpowie. Edycja.Dopiero doczytałem że szukasz tulejki do osadzenia łożysk w wahaczu. Ja napisałem o regeneracji elementy do którego przykręcamy amor tył. To jest ten "konik"? Jak nie na temat to wywalić :). Edytowane 8 Listopada 2018 przez _Jerry_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Udaj się do dobrej hurtowni łożysk.Szukałem. O ile z samymi łożyskami problemu nie ma żadnego, o tyle bieżnie były niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi