farmi Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Hejkajak w temacie haras coś ostatnio ciężko odpalał ostatnio wyciągam z garażu próba odpalenia i dupa słychac tylko taki klik od rozrusznika i tyle raz złapał takie obroty że był tylko wizg ale nie przełożyło się to na odpalenie potem tylko taki sam klik było słychac za kazdym załączniem startera i nic,pytanko czy to padł rozrusznik bendiks w nim nie odbija czy cos innego?czy mozna bez problemu wyjąc rozrusznik z tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Pytanie banalne, jaki masz stan aku? Bo z opisu wygląda na słaby akumulator.Napięcie może i ma, ale może być brak"pojemności". Do rozruchu potrzeba ok.150A. Edytowane 6 Października 2018 przez lech N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmi Opublikowano 6 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 aku nowe jest własnie...w serwisie mi dobrali chłopaki tylko w HD siedza od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Ja bym obstawiał aku... Podłącz multimetr podczas odpalania i sprawdź co się dzieje. Edytowane 7 Października 2018 przez przemek96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Zaczalbym od sprawdzenia czy polaczenie klem z aku jest solidne.Potem sprawdzil czy rozrusznik zakreci pokaczony z aku na krotko ( trzeba podac przewod z aku pomijajac przekaznik ).I to by pokazalo co jest przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmi Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 problem rozwiązany (chyba) okazało się że śruba w rozruszniku do której była przymocowana masa tak zardzewiała że upierdzieliłem ją w trakcie odkręcenia po przeniesieniu na druga śrubę i oczyszczeniu styku moto pali od strzała mam nadzieje że to było to :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Na to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi