lukiqs Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Cześć, rok temu kupiłem CBR 125 2004. Stan mechaniczny dobry, dida trzeba było wymienić i opony bo ze starych się porobiły kwadratowe profile. Wizualnie nie najlepiej. (brak śrub, liczne pęknięcia, naklejki skrywające różne cuda, plastiki malowane zbyt grubo, przez co farba była mocno spękana). Pod koniec sezonu przeszlifowałem prawy bok, popękały mi jeszcze mocowania dolnych plastików, wgniotłem kierunkowskaz w czaszę (skrzywiłem jego metalowe mocowanie), przytarłem kierownicę, seta i tłumik . Zrobiło mi się żal Haneczki i postanowiłem ją wyremontować. Przez zimę remontowałem motocykl, nagrywałem swoje poczynania żeby na koniec zamontować jakiegoś timelapsa, ale materiału jest zbyt wiele i musiałem podzielić to na kilka części. W pierwszej zawarłem głównie spawanie plastików, prostych pęknięć, odtwarzanie uchwytów , wzmacnianie plastiku oraz odbudowę powierzchni plastikowej. I cześć: II cześć (wymianę gripów, klamek wraz z uchwytami, odpowietrzanie zacisku oraz demontaż pedału hamulca): Planuje zmontować jeszcze 2 lub 3 części (elektryka - podpięcie dodatkowego obwodu itp, malowanie oraz krótkie podsumowanie wygląd przed remontem i po). Mam nadzieję że ten materiał będzie na kogoś pomocny ;) Jeśli macie jakieś pytania, proszę śmiało pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Cześć, rok temu kupiłem CBR 125 2004. Stan mechaniczny dobry, dida trzeba było wymienić i opony bo ze starych się porobiły kwadratowe profile. Wizualnie nie najlepiej. (brak śrub, liczne pęknięcia, naklejki skrywające różne cuda, plastiki malowane zbyt grubo, przez co farba była mocno spękana). Pod koniec sezonu przeszlifowałem prawy bok, popękały mi jeszcze mocowania dolnych plastików, wgniotłem kierunkowskaz w czaszę (skrzywiłem jego metalowe mocowanie), przytarłem kierownicę, seta i tłumik . Zrobiło mi się żal Haneczki i postanowiłem ją wyremontować. Przez zimę remontowałem motocykl, nagrywałem swoje poczynania żeby na koniec zamontować jakiegoś timelapsa, ale materiału jest zbyt wiele i musiałem podzielić to na kilka części. W pierwszej zawarłem głównie spawanie plastików, prostych pęknięć, odtwarzanie uchwytów , wzmacnianie plastiku oraz odbudowę powierzchni plastikowej. I cześć: II cześć (wymianę gripów, klamek wraz z uchwytami, odpowietrzanie zacisku oraz demontaż pedału hamulca): Planuje zmontować jeszcze 2 lub 3 części (elektryka - podpięcie dodatkowego obwodu itp, malowanie oraz krótkie podsumowanie wygląd przed remontem i po). Mam nadzieję że ten materiał będzie na kogoś pomocny ;) Jeśli macie jakieś pytania, proszę śmiało pytać. Plastiki sam spawałeś? Masz jakieś zdj jak wygladają dokładnie te spawy na plastiku? Edytowane 4 Października 2018 przez Kubuś50/125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukiqs Opublikowano 4 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Tak samemu :) Wrzucę tutaj kilka zdj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukiqs Opublikowano 5 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Udało mi się zrobić 3 część filmu w nim montaż przekaźnika do niezależnego obwodu, ładowarki, uchwytu tablicy rejestracyjnej i jej światła, kierunkowskazów LED, przerywacza. Podpięcie się pod stacyjkę i lutowanie kabli w całość. Na koniec wymiana żarówek na żarówki blue light, Zapraszam do oglądania.Jak macie jakieś pytania to śmiało, chętnie na nie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Develle Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Gratuluję, widać włożyłeś wiele pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Udało mi się zrobić 3 część filmu w nim montaż przekaźnika do niezależnego obwodu, ładowarki, uchwytu tablicy rejestracyjnej i jej światła, kierunkowskazów LED, przerywacza. Podpięcie się pod stacyjkę i lutowanie kabli w całość. Na koniec wymiana żarówek na żarówki blue light, Zapraszam do oglądania. Jak macie jakieś pytania to śmiało, chętnie na nie odpowiem Super, jak będę miał czas to obejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukiqs Opublikowano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Dzięki ;) Mam 4 cześć , ps jest o malowaniu ;D Edytowane 23 Października 2018 przez lukiqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 widac ze masz zaciecie i pojecie ;) tak trzymaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Develle Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Świetna sprawa, podziwiam za chęci. Widać, ze to Twoja bajka, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi