g.misiak1 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam. Tak jak w temacie jakiś czas temu w trakcie jazdy pojawiły się wibracje całego motocykla na wyższych biegach w zakresie obrotów 4,5 do 6,5 tyś. powyżej zanikają. Dodam jeszcze że na zimnym są mniej wyczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Oczysc, ustaw i zsynchronizuj gazniki.Sprawdz wszystkie punkty mocowania silnika do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.misiak1 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Gaźniki czyszczone i synchronizowane. Mocowania silnika sprawdzone. Ale jest dość wyciągnięty łańcuch sprzęgłowy i po rozgrzaniu silnika słychać dzwonienie pod deklem. Możliwe ze to przez to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 W tych silnikach sypały się koła magnesowe, do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.misiak1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 W tych silnikach sypały się koła magnesowe, do sprawdzenia. Koło magnesowe też sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.misiak1 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Odświeżam temat, ponieważ koło magnesowe sprawdzałem i magnesy są całe, ale miejscami odleciał klej od tych magnesów. Oczywiście te kawałki kleju były w misce olejowej. Ale czy te ubytki kleju mogły powodować te wibracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal19885 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Tak, istnieje teraz prawdopodobieństwo, że koło magnesowe jest niewyrównoważone. W tym motocyklu występuje też wałek balansujący. Czy wibracje pojawiły się samoistnie? Edytowane 17 Lipca 2018 przez michal19885 Cytuj http://www.kredytbialystok.pl/Kredyt hipoteczny, mieszkaniowy, ubezpieczenia. Na zakup mieszkania, budowę domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.misiak1 Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Tak w trakcie jazdy. A kawałki kleju który odleciał były w misce olejowej. Natomiast ostatnio usunąłem nadmiar kleju z magnesów i zauważyłem że wibracje się zmniejszyły. Nie pozostaje mi więc nic innego jak wysłać koło do regeneracji póki magnesy jeszcze całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi