dzodzol Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Witam wszystkich!Sprowadzadza mnie tu pewien problem:Na jesień zabrałem sie odnowienie mojej Yamahy xj550 z 1984 4v8. Motocykl zostal rozebrany, odmalowany i poskladany na nowo. Jestem na etapie odpalenia sprzęta i tu jest pewien problem. Motocykl jest na neutralu a po wcisnieciu przycisku zapłonu słychać cykanie, rozrusznik sie nie obraca. Kiedy wcisne sprzęgło i zapalam to rozrusznik robi jeden obrót i odcina zapłon. Bateria jest naładowana a wszystkie wtyczki podloczone sa tak jak wczesniej. Dodam ze przed rozbiórką wszystko działało. Nozka boczna jest złożona tylko ze nie widze czujnika, wczesniej tez go nie bylo wiec mysle ze to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varg Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Najprawdopodobniej słaby akumulator lub słaba masa. Cytuj Organizacja wycieczek motocyklowych po Mazurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzodzol Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Bardzo mozliwe bo rama byla malowana proszkowo, chodz staralem sie zabezpieczyc wszystkie gwinty. Na pewno wszytko jeszcze raz sprawdze. Myslisz o masie co wychodzi z silnika do aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Też obstawiam masę, podłącz jakimś bajpasem na test silnik z minusem. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzodzol Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Rzeczywiście masa byla słaba. Uszkodzona byla klema przy akumulatorze. Zagadal od razu :) Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi