Adam M. Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Przed poczekaniem do kwietnia odkrec pompe, oproznij z plynu i sprawdz po odkreceniu pokrywy zbiorniczka plynu hamulcowego czy maly otworek obok duzego, ktorym plyn wplywa ze zbiorniczka do pompy jest drozny. Mysle ze nie jest a po jego przepchaniu problemy znikna.Walenie kamieniem w pompe to ciekawy sposob jej naprawy - nie wpadlem na to.Druga mozliwa przyczyna to rozwarstwienie sie gumowego przewodu hamulcowego do wewnatrz, w zwiazku z czym przepuszcza plyn tylko w jedna strone ( gdy ma wieksze cisnienie z pompy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Walenie kamieniem w pompe to ciekawy sposob jej naprawy - nie wpadlem na to. niestety adamie jakoś musiałem wrócić a byłem w miejscu gdzie nie wiem czy terenówka by dotarła raczej traktor albo samolot :D a trzymało tak że nie mogłem ruszyć jak w kopńcu ruszyła to paliła sprzęgło wolałem zaryzykować że rozwalę pompę niż sprzęgło bo prostsza i tańsza wymiana :D czy maly otworek obok duzego, ktorym plyn wplywa ze zbiorniczka do pompy jest drozny. Mysle ze nie jest a po jego przepchaniu problemy znikna. no właśnie mam taki zajebisty warsztat że po przeprowadzcce zgubiłem pistolet do powietrza do sprężarki , pompę obdmuchiwałem tym do pompowania kół bez wężyka ale on nie ma takiego skupienia ciśnienia i możliwe że w tym małym wciąż coś tkwi a płyn hamulcowy chyba jest żrący dosyć bo szczypie w usta strasznie i jak sięnapijesz przej**ane gorzej jak benzyna więc ustami ciężko przedmuchać :D Druga mozliwa przyczyna to rozwarstwienie sie gumowego przewodu hamulcowego do wewnatrz, w zwiazku z czym przepuszcza plyn tylko w jedna strone ( gdy ma wieksze cisnienie z pompy ). przewód też chyba wymienię tylko czekam za $ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Tam powietrzem nic nie zrobisz, trzeba kawalek cienkiego drutu wladowac w ten otwor zeby go przetkac, a czasem rozwiercic cienkim wiertelkiem.Jego zatkanie uniemozliwia cofniecie sie plynu w trakcie odpuszczania dzwigni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 jest jak adam pisze słowo w słowo......pompa nie zaciąga niby ale jak próbowałem na chama czyścić powietrzem na złożonym układzie to udało mi się doprowadzić że klocki się ścisnęły a tłoczek wysunął dmuchając powietrzem w ten otworek aczkolwiek on był ( nie wiem jak teraz ale pewnie dalej ) zatkany bo żadnego druta nie idzie przez niego przetkać , to jest jakaś dysza średnica jest krytyczna ? myślę nad wiertłem drut tak cienki żeby tam wszedłsię gnie i nie idzie go wcisnąć.... dlaczego wiem że pompa ? bo przy kombinacjach pękł mi przewód hamulcowy przy wyjściu z pompy i dostałem w twarz wytryskiem ( bez skojarzeń ) płynu i wtedy klocki puściły więc nie wraca przez pompę w której tłoczek teoretyczniw wraca .... są diengi to nowy przewód , kit do pompy , tylko co z tą dziurą jeśli dalej nie jest drożna ? wiertło chyba ale co jak spieprzę średnicę ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi