Slox Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Witam, zakładam ten temat, bo poszukuję pomocy w sprawie mechanicznej.Jestem na etapie zakupu motocykla, oglądam moje wymarzone hornetki 600 i w końcu znalazłem coś za co można zapłacić kilka ciężko wypracowanych złociszy.Żeby jednak nie było zbyt pięknie, zawsze jest jakieś ale... Obecny właściciel kupił motocykl w lutym tego roku(2018) po czym stwierdził, że sprzedaje motocykl, bo jest dla niego za niski. Niby wszystko da się zrozumieć, ale po co go w takim razie kupował?Boję się, że mogła tam mieć miejsce akcja u mechanika, który orzekł, że coś z motocyklem jest nie tak i trzeba go jak najszybciej gonić. Do rzeczy. Motocykl zimny, odpalił na strzała, chodzi ładnie, ale po delikatnym dodaniu gazu słychać jakieś chrobotanie w dolnej części silnika. Może ja sobie coś ubzdurałem, bo sytuacja dla mnie podejrzana, ale oglądałem już innego horneta i silnik chodził bardziej "gładko" Załączam link do pracy silnika. Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość.Pozdrawiam i szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Pewnie napinacz. Jeśli cena jest okazyjna to można się zastanowić a jeśli nie to poszukaj innego. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba89 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Mam to samo, ten sam dźwięk od początku zakupu horneta - do tej pory zrobione 23 tysiące z regularnym serwisem i nic się z silnikiem nie dzieje (poza tym żaden z mechaników u którego serwisuje moto nie miał najmniejszych zastrzeżeń co do pracy silnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredek666hell Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Nie zapomnij zajrzeć pod bak, silniki są raczej gitara Cytuj Mieć EMPATIE - np. mówić o uszkodzonych ramach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn06 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Chodzi jak każdy Hornet :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi