J/P Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Tak na marginesie, a lataliśmy tez yamaszkami 660 xt po ciężkim terenie w Azji. 1290 nie nadaje się zbyt w kamole, błoto i przeprawki. Ale da radę. Mi szkoda, wole lżejsze, łatwo toto opanować, choć na 1290 dwie paciaki miałem w błocie. Troche drogo wychodzi :))) Edytowane 2 Stycznia 2020 przez J/P Cytuj "Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 W dniu 3.05.2018 o 14:55, dardes napisał: ........... Na szóstym biegu spokojnie się jedzie dopiero pow. 130km/h. Do prędkości maksymalnej moto bardzo stabilne. Mam nadzieję że nie przynudzałem, może komuś przydadzą się moje spostrzeżenia. Pozdro! O kurdelebele 🙂 to nie może być prawda. Cywilizowany silnik na 6 biegu to musi jechać już sensownie przy 80 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 39 minut temu, kumpel kalamitki napisał: O kurdelebele 🙂 to nie może być prawda. Cywilizowany silnik na 6 biegu to musi jechać już sensownie przy 80 km/h Dlaczego musi? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 28.01.2020 o 23:33, Tommo napisał: Dlaczego musi? Tak z własnego doświadczenia się wydaje, że musi 🙂 Mój bokser co to wierzga na boki nawet, a nie tylko w tył przód 🙂 na 6 biegu jedzie już zadowalająco elegancko 80 km/h bez żadnych efektów nieprzyjemnych, a napędzany szorstkim w obyciu kardanem w niemieckim wykonaniu, wiec jak czytam, że Multistrada aby ładnie jechała czy ten KAT 1260 to trzeba na 6 biegu mieć 130 km/h na budziku to mnie zadziwia i w niedowierzanie wprawia. Fakt czytałem, że Multi nie lubi niskich prędkości, wyższych biegów po mieście, ale tu mowa była o prędkości autostradowej na 6 biegu. Coś chyba Kolega który to wcześniej pisał przesadził deko 😉 Edytowane 30 Stycznia 2020 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 2 godziny temu, kumpel kalamitki napisał: Tak z własnego doświadczenia się wydaje, że musi 🙂 Mój bokser co to wierzga na boki nawet, a nie tylko w tył przód 🙂 na 6 biegu jedzie już zadowalająco elegancko 80 km/h bez żadnych efektów nieprzyjemnych, a napędzany szorstkim w obyciu kardanem w niemieckim wykonaniu, wiec jak czytam, że Multistrada aby ładnie jechała czy ten KAT 1260 to trzeba na 6 biegu mieć 130 km/h na budziku to mnie zadziwia i w niedowierzanie wprawia. Fakt czytałem, że Multi nie lubi niskich prędkości, wyższych biegów po mieście, ale tu mowa była o prędkości autostradowej na 6 biegu. Coś chyba Kolega który to wcześniej pisał przesadził deko 😉 To wszystko zależy od charakterystyki danego silnika. Multi, KTM zresztą również, są nastawione na dużą dynamikę, mają mocną górę, szybko się wkręcają na obroty ale kosztem kultury pracy w zakresie niskich obrotów. Wszystko to jest zamierzone i tak ma być. Boxer BMW jest łagodniej usposobiony, przyjaźniejszy dla kierowcy w zakresie niskich i średnich obrotów. Ma bardziej liniową charakterystykę przebiegu momentu. Ale za to brakuje mu ognia i górą zaczyna puchnąć. Wybór zależy od preferencji kierowcy. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi