Bastek5556 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Witam. Chciałbym na wiosnę kupić jakiś motorek a konkretnie xj6n ,ale wiadomo nic na siłę. Znalazłem takie ogłoszenie:https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-xj-xj6n-r-2012-jak-hornet-fazer-fz6-mt07-bandit-650-gsr-z750-cbf-gladius-ID6zwaSr.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8 Napisałem maila,wypytałem o parę rzeczy i dostałem taką odpowiedź:Witam, tak motocykl aktualny. Motocykl świeżo sprowadzony z Anglii , zarejestrowany na moją działalność jakieś 2 tygodnie temu ( przy zakupie wystawiam fakturę vat-marża , jest Pan zwolniony z opłaty skarbowej 2% ). W Anglii był 1 właściciel , teraz w kraju też jestem pierwszym właścicielem. Kupiony dokładnie w takim stanie jak w ogłoszeniu , nic nie było robione przy nim. Do zrobienia podstawowy serwis - olej + filtry. Opony napęd klocki spokojnie do jazdy, z zawieszenia przód nie cieknie olej. Z silnika również nie wycieka olej. Nie ma żadnych symptomów zużywania/spalania oleju. Bez luzów na główce ramy. Lakier 100% oryginalny , miał minimalną przewrotkę na prawą stronę - lekko podgięta klamka hamulca , drobne ryski na lusterku i na dekielku impulsatora. Motocykl bez wad ukrytych, do zrobienia podstawowy serwis a po za tym lać paliwo i cieszyć się z jazdy. Powód sprzedaży bardzo prosty - zajmuję się sprzedażą motocykli. Zapraszam z mechanikiem. Pozdrawiam, Mateusz Wiadomo że każdy handlarz chce jak najlepiej opisać swój produkt i nikt tu nie jest wróżką ale jakbyście mogli mi doradzić o co jeszcze wypytać ? Co w ogóle sądzicie o takiej ofercie, czy to dobry pomysł żeby kupować od handlarza? Pozdrawiam i czekam na waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Skoro moto z Anglii to możesz poprosić to tamtejszy numer rejestracyjny motocykla i sprawdzić na tej stronie:https://www.check-mot.service.gov.ukBędziesz miał info jak i czy moto przechodziło przeglądy w GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Żebyś nie miał od razu na starcie dużych kosztów to przyjrzyj się dokładnie przedniej lampie czy nie jest angielska do ruchu lewostronnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Nie wiem jak w innych miejscach kraju, ale u mnie takie lampy przechodzą przeglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 U mnie też przechodziły. Dopóki na SKP nie zmienił się diagnosta ;) Na takiego co klęka przed lampą i dociekliwe z niej odczytuje wszystkie oznaczenia. A skoro istnieją tacy diagności to jest szansa, że trafi się również taki policjant w razie kontroli na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi