Skocz do zawartości

Blokowanie moto...

Biesiad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kolejny glupi temat ale...

zaslyszalem gdzies ze koles chcial sobie kupic mocniejszy motocykl (w rozumieniu - ok. 120 konikow) i wpadl na pomysl ze zablokuje go do mniej niz 90 koni i w miare swoich postepow w nauce bedzie go odblokowywal (tak stopniowo)...

czy uwazacie ze to ma sens? (tylko nie piszcie ze "skoro ma tyle kasy to niech se kupi na poczatek cos slabszego") i w ogole istnieje taka mozliwosc? a jak juz to ile takie cos kosztuje? bo koles mnie tym niezmiernie zaciekawil

Zresztą, to pojeździłby tydzień i już chciałby odblokować, po co sobie utrudniać życie, jeśli czuje respekt przed maszynką, to dobrze, przecież zabić można się i na komarze, a na głupotę to nie pomogą żadne blokady.

Ja gadalem z kolesiami od MZ'tki (nowych) i opowiadali mi jak koleś kupił u nich MZ Bagira 660cc (nie wiem czy ok napisalem) i ona ma 50km ale koleś przejechał sie nią i poprosił o zdławienie do (po zdławieniu około 30km) polegało to na wstawieniu czegoś do wydechu... więc nie sadze żeby było to drogie... a według mnie takie postępowanie świadczy o trzeźwości umysłu tego który oto prosił skoro sam potrafił ocenić że 50km to dla niego za wiele...

• 1 miesiąc temu...

Moim zdaniem dlawienie jest bez sensu, ale patrzac na to z drugiej strony wszyscy dobrze wiemy ile taka blokada w glowie jest warta :twisted:

Wszystko zalezy od czlowieka, jesli jest w stanie opanowac sie przed ostrym dokladaniem to nie ma sensu zmniejszac mocy.

Ja mimo wszystko myślę, że z tym dławieniem to nie taki głupi pomysł, szczególnie dla kogoś na początku. Zdławienie GSX-R600 i jazda jako na pierwszym moto może nauczyć co taki motocykl potrafi, a propos właściwości jezdnych przy nieco mniejszych prędkościach, składanie się w zakręty itp. Potem można lepiej pojeździć, jak się go odblokuje.

Pozdro

Łukasz

PS

R750 chyba się nie da zdławić, przynajmniej seryjnie, to opcja dostępna w 600

Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl