Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 No to masz 2 wyjscia : - najpierw odpowietrzyc samemu i wypchnac, albo zaniesc do warsztatu sam zacisk zeby ci wypchneli sprezonym powietrzem.Wyjecie i oczyszczenie jest podstawa do dalszego prawidlowego dzialania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Odpowietrzyłem wyciągnąłem tłoczki wyczyszczone wszystko w środku ale jest problem. Tłoczki fajnie równo wychodzą lecz nie wracają jak puszcze hamulec :( może coś źle poskładałem ? Dodaje zdjęcia blaszki może ona ma rozpychać klocki a ja źle ją dałem, nie popatrzyłem sobie jak była przed demontażem ona tylko jest nic nie dotyka Edytowane 2 Maja 2018 przez Soniak87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Jezeli wyobrazasz sobie ze tloczki sie fizycznie cofna po puszczeniu klamki hamulca, to zle sobie wyobrazasz.One po prostu przestana zaciskac tarcze, bo straca cisnienie i cofna sie minimalnie pod wplywem dzialania uszczelek w cylinderkach i ruchu tarczy.I to wszystko, to wystarcza.Tak ze zakladaj te zaciski i napisz tylko czy hamulec dziala poprawnie podczas jazdy, bo jezeli nie to jeszcze mozes zmiec inny klopot.Ale trzeba to sprawdzic w jezdzie.Ja mam nadzieje ze hamulec bedzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Hamulec działa podczas hamowania w miarę sztywno, gdy go puszczę tłoczki się cofają lecz zbyt mało gdyż dalej hamuję ale mniej i słychać jak klocek ociera o tarczę. A ta blaszka ze zdjęcia co ma ne celu ona po prostu jest i nic nie dotyka Edytowane 2 Maja 2018 przez Soniak87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Czy po puszczeniu klamki hamulca kolo obraca sie z oporem ? Postaw na centralce i sprawdz.To ze klocek ociera o tarcze to normalne.Blaszka powinna zabezpieczac klocki na swoich miejscach, ale nie wiem czy jest dobrze zalozona, tego zacisku nie naprawialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Tak koło obraca się z oporem, blaszka nie dotyka klocków, nie popatrzyłem jak była oryginalnie ale inaczej jak jest teraz nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 No to niestety musisz zajrzec do pompy hamulcowej, jeszcze raz spuscic plyn i sprawdzic przelotowosc malego otworka wyrownujacego cisnienie w korpusie pompy, ktory umieszczony jest na dnie zbiorniczka plynu zaraz obok duzego otworu ktorym plyn ze zbiorniczka splywa do pompy.Niedroznosc calkowita lub czesciowa tego otworka moze wplywac na niecalkowite cofanie sie klockow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Zależy co ma na myśli pisząc że kręci się z oporem. Opór zawsze jakiś będzie ale jeśli po zakręceniu koło zrobi półtora obrotu to jest ok. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Przez opor rozumiem ze nawet cwierc obrotu nie zrobi popychane reka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Cóż, widać że chłopak nie ma większego pojęcia o tym to lepiej się upewnić. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Narazie działa dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi