Techdx Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Witajcie. Mam problem z moją maszynką - Honda VF500 Interceptor PC12 z 1984 roku. Po wymianie płynu hamulcowego zaczęły mi podciekać okienka kontrolne poziomu płynu. I tu moje pytanie, czy można to spróbować regenerować, zakleić ,zamalować czymś czego nie zje płyn hamulcowy Opcjonalnie wymienić je, ale szukałem i nie znalazłem nigdzie samych okienek. Wlałem Płyn DOT.4 i taki jest zalecany. Nie zależy mi za bardzo na tym żeby były przezroczyste i tak nie były, a teraz są całe zalane dlatego coś tam widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Jak okienka ciekną, to zostaje tylko wymiana całości.Nie wiem, czy uda Ci się je wyjąć bez uszkodzenia i tak oczyścić, żeby ponownie szczelnie osadzić.Na zdjęciach nie widać za bardzo, żeby ciekły.Reanimuj i pilnuj to moto, bo rarytas jest niesamowity jak w oryginale je masz. :) Mam obie pompy z VF1000F, ale nie wiem, czy pasują do Twojego. Piźnięte kilofem na Pentagram Monster za pomocą Tapatalk Edytowane 3 Lipca 2017 przez kudlaty_bytom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Zanim zaczęły cieknąć nie było nic widać przez nie. Do oryginału jeszcze mam parę gratów do wymiany i lakierowanie całego moto. Myślę że bez problemu powinny wejść od litra tylko vf1000 ma chyba lusterka zamocowane w czaszy a ja mam w pompach. Pstryknij fotkę pomp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Lusterka są mocowane do pomp. Je również mam jakby co. Zdjęcie obecnie tylko całego moto mogę podesłać, bo nie mam innego pod ręką. Piźnięte kilofem na Pentagram Monster za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi