Skocz do zawartości

Sprzeglo MZ ETZ 150 - ciągnie

Greedo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis naprawilem wszystko. Półksiezyc zdjalem bez zdejmowania zebatki z wału, a jedynie kosz sprzegla zdjalem. Byl rzeczywiscie niedokrecony. Teraz sprzeglo nie ciagnie, luzu nadal nie mam, ale za to kopniak jest :mrgreen:

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

M@łpa napisał:
zdjełes kosz sprzegłowy bez zdejmowania małej zebatki to jest nie mozliwe chyba ze masz bardzo zuzyty łancuszek sprzegłowy, bo inaczej jest to niemozliwe.

pozdro @

z luzem tez cos poradzimy... Podstawa to sprawdz czy masz srubke na ktorej jest sprezynka z kulka (od spodu silnika, z prawej stony, w tylnej czesci silnika, na klucz 14 ;) mam nadzieje ze jasno napisalem ;) )

PS a zakontrowales nakretke na walku sprzeglowym????

dobczok napisał:
  M@łpa napisał:
zdjełes kosz sprzegłowy bez zdejmowania małej zebatki to jest nie mozliwe chyba ze masz bardzo zuzyty łancuszek sprzegłowy, bo inaczej jest to niemozliwe.

pozdro @

z luzem tez cos poradzimy... Podstawa to sprawdz czy masz srubke na ktorej jest sprezynka z kulka (od spodu silnika, z prawej stony, w tylnej czesci silnika, na klucz 14 ;) mam nadzieje ze jasno napisalem ;) )

PS a zakontrowales nakretke na walku sprzeglowym????

Tak, dokrecilem ja zajebiscie mocno i zakontrowalem (sciskajac obcegami ta blaszke kontrujaca) A gdzie szukac tej kulki ze sprezynka? Ja mam po lewej stronie od spodu dwie sruby, z tym ze pod tą mniejsza nie ma zadnej kulki i sprezynki. Masz moze dobczok schemat silnika do 150? Taki nha ktorym byloby widac owa kulke i sprezynke?

ta srobka jest z prawej srtrony (od strony zebatki zdawczej). Co do klucza to chyba namieszalem, nie jest to 14 ale bodajze 17 (nie daje glowy). No i ta srubke wykrec i zobacz czy masz tam sprezyne i kulke...

Ta srobka z lewej strony na klucz 13 (tu jestem pewien ;) ) to jest od spuszczania oleju, ale nie z calej skrzyni, tylko z tej przestrzeni gdzie jest sprzeglo, wiec jej nie ruszaj

A schemat silnika to juz ci kiedys dawalem :S http://micekx.w.interia.pl/silnik_etz150.jpg

Super, wielkie dzieki. Kiedys rzeczywiscie mi dawales ten schemat ale otwierał sie do połowy i nie widzialem tego malego ustrojstwa. Jutro sie zajme tym luzem, bo jest to wkurzajace nie móc go wrzucic a wchodzi tylko jak sie dzwignie weźmie ręką