Greedo Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Ostatnio sprzęgło w MZ ETZ 150 mi ciagnie. Obecnie nie wysprzegla w ogole. Jak je rozebralem, to zakres linki mi sie pozytywnie wydłużył, po złożeniu i postgoju na swiatlach jak trzymam ja na biegu z wcisnietym sprzeglem zaczyna ciagnac coraz bardziej. Podajcie mozliwe przyczyny tego stanu rzeczy. Dodam ze zakres regulacji linki juz mi sie skonczyl Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 o ile wiem to nie tylko linka sie reguluje sprzegło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 o ile wiem to nie tylko linka sie reguluje sprzegło tak reguluje sie je tez to sruba z prawej strony silnika ale to juz wiesz :?: pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 11 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Tak wiem, tylko za cholere nie moge odrecic nakretki blokujacej ta srube ktora reguluje popychacz. Ale nie w tym rzecz, czy na jednym koncu popychacza musi byc kulka? Bo ja tam jej nie mam. Pozatym z tym sprzeglem jest tak, ze ono zaczyna po napiciu linki ciagnac stopniowo zoraz bardziej. Wiec od czego to moze byc? Zebatki w koszu maja w 2 miejscach chyba ułamane zeby. Moze to od tego zalezec? No i po zdjeciu i zlozeniu tarcz wyraznie mi sie poprawil zakres regulacji ale to dosc dawno bylo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 sprzegło w etz 150 jest podobne do tego w wsk 175 i lubi sie czasem odkrecic moze to dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Tak wiem' date=' tylko za cholere nie moge odrecic nakretki blokujacej ta srube ktora reguluje popychacz. Ale nie w tym rzecz, czy na jednym koncu popychacza musi byc kulka? Bo ja tam jej nie mam. Pozatym z tym sprzeglem jest tak, ze ono zaczyna po napiciu linki ciagnac stopniowo zoraz bardziej. Wiec od czego to moze byc? Zebatki w koszu maja w 2 miejscach chyba ułamane zeby. Moze to od tego zalezec? No i po zdjeciu i zlozeniu tarcz wyraznie mi sie poprawil zakres regulacji ale to dosc dawno bylo[/quote'] kulka powinna byc miedzy sruba a popychaczem. Moze byc rowniez tak jak pisze wueska... odkrecil ci sie kosz sprzeglowy (ja tak mialem dwa razy, dopoki nie zrobilem pozadnej podkladki kontrujacej to mi sie odkrecal kosz sprzeglowy)Jezeli go ostatnio ruszales to bardzo mozliwe ze tak wlasnie sie stalo i w takim przypadku regulacja nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 12 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 dobrze ze mam jakis punkt zaczepienia. Jutro z kolega albo i bez niego zdejmuje to sprzeglo i zakontruje potem te srubki. Nie wiem tylko skad wziac kulke do popychacza Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 ja wzialem kulke, ktora pierwotnie miala byc umieszczona w piascie tylniego (badz przedniego, jak kto woli) kola rowerowego. Pasuje idealnie zakontruje potem te srubki. chodzi o kontre tej jednej duzej nakretki na walku sprzeglowym (nie te trzy srubki, ktore trzymaja tarcze sprzeglowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 ja wzialem kulke, ktora pierwotnie miala byc umieszczona w piascie tylniego (badz przedniego, jak kto woli) kola rowerowego. Pasuje idealnie potwierdzam zrobilem tak samo i dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 12 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Ale czy to jest mozliwe zeby mi sie sprzeglo odkrecilo i przestalo wysprzeglac w ogole? (ta kule wezme moze z jakiegos starego łożyska) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Ale czy to jest mozliwe zeby mi sie sprzeglo odkrecilo i przestalo wysprzeglac w ogole? (ta kule wezme moze z jakiegos starego łożyska)TAK na moje oko to na 99% toJezeli stalo ci sie to w bardzo krotkim czasie to na 99,9% odkrecilo ci sie kosz... i bedzie sie odkrecal jeszcze bardziej, az zacznie wiercic dziure w lewym deklu i w ogole wszystko ci sie zepsuje :mrgreen: (hehe no moze troche przesadzilem 8) ) ale mimo wszystko radze nie jezdzic dopoki nie usuniesz usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 12 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Ale czy to jest mozliwe zeby mi sie sprzeglo odkrecilo i przestalo wysprzeglac w ogole? (ta kule wezme moze z jakiegos starego łożyska)TAK na moje oko to na 99% toJezeli stalo ci sie to w bardzo krotkim czasie to na 99' date='9% odkrecilo ci sie kosz... i bedzie sie odkrecal jeszcze bardziej, az zacznie wiercic dziure w lewym deklu i w ogole wszystko ci sie zepsuje :mrgreen: (hehe no moze troche przesadzilem 8) ) ale mimo wszystko radze nie jezdzic dopoki nie usuniesz usterki[/quote'] No oczywiscie, nie mam zamiaru nawet klamki wciskac zanim dekla nie zdejme. Wkurza mnie tylko perspektywa kolejnego pieprzenia sie z tym sprzeglem, bo musze zdjac całe podnóżki a to nie jest przyjemna sprawa Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 No oczywiscie' date=' nie mam zamiaru nawet klamki wciskac zanim dekla nie zdejme. Wkurza mnie tylko perspektywa kolejnego pieprzenia sie z tym sprzeglem, bo musze zdjac całe podnóżki a to nie jest przyjemna sprawa[/quote'] masz racje, konstruktorzy nie pomysleli z tymi podnurzkami (ale to tylko dodatkowe 5 min roboty...). Ja robie tak ze wykrecam te gorne sruby, troche luzuje dole i przekrecam podnozki, ale w sumie to prawie na to samo wychodzi :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 Wkurza mnie tylko perspektywa kolejnego pieprzenia sie z tym sprzeglem, bo musze zdjac całe podnóżki a to nie jest przyjemna sprawa WOW 8O ja nie musze zdejmowac podnozek u mnie moge zdjac dekiel bez niczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 Wkurza mnie tylko perspektywa kolejnego pieprzenia sie z tym sprzeglem' date=' bo musze zdjac całe podnóżki a to nie jest przyjemna sprawa[/quote'] WOW 8O ja nie musze zdejmowac podnozek u mnie moge zdjac dekiel bez niczego??? Ja mam spawane mocowania podnozkow i moze koles krzywo to zrobil i dlatego dekiel nie chce zejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi