junol Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Witam serdecznie.Jako, że jestem tutaj nowy pragnę wszystkich przywitać. Do sedna, kupiłem uszkodzoną w przód Yamahe xj6 z 2010r.Uszkodzona była stacyjka, jako że posiadałem klucz (Matkę-czerwony) postanowiłem dokupić inna stacyjkę i przerobić zamek w niej pod ten że klucz.Wszystko pięknie, ładnie lecz moto nie odpala. To znaczy po przekreceniu kluczyka nie słychać pompy paliwa-kable sprawdzone miernikiem, wszystkie ok. nie wychodzi prąd z immo. Rozrusznik kręci, inne podzespoły jak swiatla,klakson itp też działają. Sprawdziłem czujnik wstrzasowy wydaje się być sprawny-kumpel posiada xj6 i mysle czy go jeszcze nie podmienić. Nie mam jeszcze zamontowanego licznika i myślę czy to też nie moze byc przyczyną. Zastanawiam się nad wyłączeniem immo takowa usluga kosztuje 350zl, lecz chcialem zasiegnać waszej rady żeby nie tracić bezsensownie pieniędzy, Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :icon_exclaim: :lalag: P.s. w razie bym napisał w złym dziale, lub złamał jakieś zasady, proszę o przeniesienie, jeszcze nie ogarniam tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgaduje że albo nie podpięta, albo uszkodzona antena immo. Pierścień wokół stacyjki. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junol Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 siemka. immo już ogarnięte, pompa paliwa chodzi, czujnik uderzeniow ok.rozrusznik kreci ale nie odpala,jakieś sugestie?Nie ma iskry na swiecach i wydają się być suche. coś moze byc jeszcze uszkodzone? Jakis przekaznik albo co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Czujnik kosy sprawdzałeś ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junol Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Trochę nie ogarniam slangu. Jezeli Chodzi o czujnik nóżki i luzu to jest ok. Na nozce nie kręci w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Iskry może nie być np przez brak sygnału z impulsatora. Przyczyn moze być cała masa. Schemat do reki i jedziesz wszystko co po drodze miedzy modułem a świecami. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junol Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ma ktoś może schemat od niej?Mam od fazerki tylko nie wiem czy to jest to samo.jest ktoś w stanie pomóc z okolic ostrowa, Kalisza Krotoszyna itp. ? Bo nikogo nie znam kto by to ogarnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zobacz PW Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi