abrakadabra66 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Siemauderzam z dość nietypowymi wymaganiami. Po tym jak się już kilka razy naciąłem na gównianych produktach postanowiłem zapytać w szerszym gronie wyjadaczy tematu. Poszukuję1. Rękawic motocyklowych DO 300zł2. Butów motocyklowych z metalowymi slajderami DO 600zł Moje główne wymaganie żeby była bardzo dobra wentylacja. Gymkhana to taki sport w którym jeździ się ze stosunkowo niewielkimi prędkościami. W moich obecnych ciuchach po 15 min treningu jestem jak wyjęty z basenu... Rękawice jak utopione w gnoju, totalna porażka.Kolejne kryterium to ochrona ciała. Reszta mnie nie interesuje,mogą być nawet różowe z kucykiem pony... Tylko proszę polećcie mi coś sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 po co Ci metalowe slajdery w butach?rękawiczki polecam robocze za jakieś 30-40zł - dobra wentylacja i taniość :) - ja używam takich: https://sklep.lahtipro.pl/226-thickbox_default/rekawice-ochronne-warsztatowe-lahtipro-l280208k.jpgkupiłem sobie kilka par na zapas ale od ponad roku nie mogę "dojechać" pierwszych jak Ci się kopyto poci to szukaj butów perforowanych i koniecznie ze skóry a nie sztucznych materiałów Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 a czesto sie wywalasz i trzesz kopytami? Ja bym kupił na łapy Shime Spark jak nie wywalasz się czesto a na nogi Sidi Vortice. A kopyta schowaj :)Jak się czesto wywalasz to jakies lepsze rękawice, może ten topowy model Shimy. Sprawdź czy Ci pasuje do kurtki w krótkiej czy długiej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 na te prędkości nie trzeba pancernych rękawic - ja wolę lepszą kontrolę nad dźwigniami i manetą przepustnicymiałem (w sumie gdzieś jeszcze leżą) rękawiczki Shima Bullet - fajne ale pierwsza para pękła na perforacji, następna para wymieniona na gwarancji dała radę ze dwa sezony - ale ceny detalicznej (teraz chyba jakieś 180zł) wg mnie nie są warte Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ale w tych topowych shimach się dobrze jezdziCo kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakadabra66 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Z metalowymi slajderami to jest tak, że czasami wpadnę polatać na kartingu, na którym osiągam jakieś niebywałe pochylenia, że na każdym winklu trę podnóżkiem.Slajdery w moich obecnych butach były plastikowe, zjadłem je w jeden trening, wypaliłem dziurę i od tamtego czasu jeżdżę jak cytryn i gumiak z owiniętą taśmą szarą... :laugh: Napisałem, że ciuchy do gymkhany jednak od czasu do czasu wpadam na jakiś Kisielin czy inny karting i tam prędkości już są trochę większe, chyba bym się nie odważył wystartować w roboczych łapkach. Obecnie mam tschul 212 - za tą cenę to rewelacja. Przeżyły niezliczoną ilość szlifów, nawet takich grubych po których z konia nic nie zostawało.. Od strony ochrony ciała u mnie wygrywają, ale mają inne wady - łapa się strasznie poci i w dodatku śmierdzi. Chciałbym w nowych rękawicach zachować taką samą ochronę i pozbyć się problemu pocenia Co do butów to padło tutaj Sidi Vortice Air. W każdej opinii jaką można znaleźć w sieci pojawia się coś o znakomitej wentylacji. Chyba takich butów szukam, ale kurna ta cena :sad: Na aliexpress są podjeby Sidi, ale obawiam się że to już nie będzie to samo :/ Edytowane 13 Czerwca 2017 przez abrakadabra66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 wyżej podnóżki, schować nogi... cośtam ci chłopaki z "szn" :D doradzą pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakadabra66 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Nie mam gdzie tej giry schować :laugh: sety w górę to swoją drogą.Kurde czy te buty muszą tyle kosztować :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Napisałem, że ciuchy do gymkhany jednak od czasu do czasu wpadam na jakiś Kisielin czy inny karting i tam prędkości już są trochę większe, chyba bym się nie odważył wystartować w roboczych łapkach. nie zamierzam nic na siłę forsować - w swoich "roboczych" też już leżałem i na pewno wypadają lepiej niż większość tekstylnych rękawic letnich do powiedzmy 100zł Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi