Fredii Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Witam serdecznie.Po raz pierwszy goszczę na forum.Od pół roku jeżdżę Prosiaczkiem, zrobiłem już ponad 4000 km, w sumie moto ma przejechane 16000 km ale od jakiegoś tygodnia, szczególnie po gwałtownym przyspieszaniu wchodzi na 2000 obrotów i je utrzymuje, czyszczenie czójnika pod silnikiem nie pomaga na długo zleciłem wymianę oleju i płukanie miski bo faktycznie w misce jest sporo opiłków metalu, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to coś zmieni. Może ma ktoś inny pomysł na przyczynę oraz ewentualne rozwiązanie problemu.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 W misce jest sporo opiłków żelaza i nic sobie z tego nie robisz? O jakim czujniku mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Taki objaw ma silnik na wtrysku, który kradnie lewe powietrze.Opiłki w misce to niepkojąca informacja. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredii Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Może przesadziłem z ilością tych opiłków, ale faktem jest że już dwa razy czyściłem czujnik (wału) to były na nim opiłki.Gdzieś czytałem że ten czujnik decyduje o wyprzedzeniu zapłonu. Nie dostaje lewego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Na twoim miejscu bardziej martwiłbym się tymi opiłkami w misce niż wysokimi obrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi