pa2olo Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Jeśli mogę się wtrącić (trochę z innej beczki) - ja źle rozliczyłem podatek za rok 2015 - zauważyłem to dopiero w tym jak rozliczałem 2016 - zrobiłem korektę, napisałem ten czynny żal, opłaciłem zaległą kwotę (ok. 500 zł) i jak dotąd (pół roku) jest po temacie... pomyślałem, że skoro już to zauważyłem, to lepiej wyjaśnić i mieć z głowy - zawsze to jakiś pretekst do odstąpienia od "wymierzenia kary" - w końcu nie chciałeś nic zataić tylko przeoczyłeś... takie moje zdanie..i właśnie w odniesieniu do tego co napisał ZIGGI - Pani w skarbówce powiedziała, że dobrze, że sam to zgłosiłem - bo wtedy nie będą "szukać" tylko odhaczą, że jest dobrze rozliczone. edit: literówka Edytowane 24 Maja 2017 przez pa2olo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 w odniesieniu do tego co napisał ZIGGI - Pani w skarbówce powiedziała, że dobrze, że sam to zgłosiłem - bo wtedy nie będą "szukać" tylko odhaczą, że jest dobrze rozliczone.Jest różnica pomiędzy corocznym rozliczeniem podatku a kupnem samochodu. Są faktury, czy PIT-y do których skarbówka i tak ma dostęp więc wiedzą o Twoim rozliczeniu i mają w rękach dokumenty. O kupnie pojazdu nikt w skarbówce nie wie, bo wydział komunikacji nie informuje skarbówki o tym fakcie.Poza tym cały czas obowiązuje widzimisię urzędasa. Może trafiłeś na panią w dobrym humorze? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) o kupnie skarbówka dowiaduje się np. wtedy gdy sprzedasz motocykl, którego na siebie nie przerejestrowałeś i następny właściciel opłaca swoją umowę ;) tzn. tak podejrzewam Edytowane 26 Maja 2017 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 o kupnie skarbówka dowiaduje się np. wtedy gdy sprzedasz motocykl, którego na siebie nie przerejestrowałeś i następny właściciel opłaca swoją umowę ;) tzn. tak podejrzewam Bardzo trafna uwaga. Tylko chyba nic z tym nie robią, bo mojego kolegę już by dawno z torbami mogli puścić. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) o kupnie skarbówka dowiaduje się np. wtedy gdy sprzedasz motocykl, którego na siebie nie przerejestrowałeś i następny właściciel opłaca swoją umowę ;) tzn. tak podejrzewam jakoś nie chce mi się wierzyć że tak sprawnie działają urzędy które da sie nakręcić na miliony VATumyślę że tak samo jak ty nie wiesz czy ulica polna nr 34 w np Gorzowie wlkp podpada pod który US tak samo nie wierzę że ktokolwiek będzie to szukał i wysyłał a potem tu na miejscu ktoś sprawdzał czy aby napewno jest opłacone PCC Edytowane 29 Maja 2017 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa2olo Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Jest różnica pomiędzy corocznym rozliczeniem podatku a kupnem samochodu. Są faktury, czy PIT-y do których skarbówka i tak ma dostęp więc wiedzą o Twoim rozliczeniu i mają w rękach dokumenty. O kupnie pojazdu nikt w skarbówce nie wie, bo wydział komunikacji nie informuje skarbówki o tym fakcie.Poza tym cały czas obowiązuje widzimisię urzędasa. Może trafiłeś na panią w dobrym humorze?bardzo możliwe - chciałem tylko pokazać jaki ja miałem przypadek... w żadnym wypadku nie chcę tutaj być wyznacznikiem - po prostu ja dla świętego spokoju zgłosiłem swój błąd... może czasami warto posypać głowę popiołem i "zrobić dobrze" ;) ale to już zależy od każdego indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi