Inaguara Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam, posiadam quada (Cpi xs 250, bądź smc 250 barossa, ten sam silnik)na silniku cb 250 two fifty. W trakcie dzisiejszej jazdy "uciekł" mi 1 i 2 bieg. Nie było żadnego zgrzytu skrzyni itp. 3,4,5 oraz luz wchodzi gładko, jednak 1 i 2 nie ma szans wbić. Nie wiem co się mogło stać, wodzik? bądź coś innego? Wiem, że bez rozbiórki silnika się nie obejdzie, może ktoś miał podobny problem? Znacie może jakiś sprawdzony sklep z częściami do tego silnika? ciężko coś na internecie znaleźć, prócz używek. Dodam jeszcze, że niedawno zablokowała mi się skrzynia biegów podczas wbijania jedynki (odblokowała się po 30min prób). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Skrzywiony wodzik, cos sie musialo stac w trakcie tego zablokowania skrzyni.Rozbierac a nie zastanawiac sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inaguara Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Panowie, zimny silnik wszystko działa, natomiast jak się rozgrzeje nie ma 1 i 2... Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Inaguara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 bo metal od temperatury pracuje , jak coś jest krzywe to na zimno może działać aa na ciepło już nie Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inaguara Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Ściągnąłem prawy dekiel (od sprzęgła), i sprawa wygląda tak: dopóki nie wrzucę wszystkich biegów od 1 do 5, lub 3-5 to mam 1 i 2, natomiast gdy wracam z 5 do jedynki wtedy bieg 1 i 2 znika.Zauważyłem, że sprężynki od wybieraka są miękkie, po prostu gdy wracam z wyższych biegów tak jakby "coś" nie miało siły zejść z tej 3/luzu na jedynkę i dwójkę. Oraz czy np. wyrobione sprężynki mogą mieć wpływ? oraz gdzie szukać w PL części cb250? prócz zagranicznych ..? Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Inaguara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi