kukiz1986 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 CF 500 snorkel i wywalenie puszki filtra powietrza. ProblemyWitajcie, czy ma ktoś u siebie snorkel w CF Moto z wywaloną obudową filtra?Mam rozwaloną obudowe filtra, odkształciła się też od ciepła. Wywaliłem ją i założyłem rurę i chciałem jakiś stożek wsadzić ale mam problemy z wchodzeniem quada na obroty, rura fi50. Jak jest cała otwarta to wcale nie wchodzi. Jak ją trochę zdławię zwężką to jest lepiej ale wydaje mi się że nie ma max obrotów. Można to jakoś rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ogólnie stożki to najgorsze gówno jakie może być, nie da się tego prawie nigdy dobrze wyregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiz1986 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Musiałem go założyć z powodu wywalenia ori puchy. Czy można zastosowaś jakiś dławik (bypass) regulowany np? Powiedzmy z jakiegoś zaworu aby dokładnie dopasować dawkę powietrza? Gdzie taki zawór najlepiej umiejscowić? Bliżej gaźnika czy na końcu rury? Muszę mieć tą rurę bo quad bywa topiony, uszczelniałem juz puszkę z filtrem i ciagle gdzieś przecieka ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 a po co regulacja ? przydław ją tak aż quad będzie miał moc , karnij się zobcz czy świeca ma kolor kawy zmlekiem ( czy nie jest za bogato ) i zostaw..... na rurę 50 można pewnie zwykły zawór kulowy kupić Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiz1986 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Gdzie taki zawór najlepiej założyć? Zaraz za gaźnikiem aby w rurze pozostał zapas powietrza? Czy na końcu rury przy wylocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 a po co regulacja ? przydław ją tak aż quad będzie miał moc , karnij się zobcz czy świeca ma kolor kawy zmlekiem ( czy nie jest za bogato ) i zostaw..... Lepiej niech ma za bogatą niż za ubogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 broń boże nic za gaźnbikiem :D przed gźnikiem w tej rurze dolotowej Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiz1986 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 nie chodzi mi miedzy gaznikiem a cylindrem tylko czy dać na początku snorkla czy na końcu (1m za) przy wlocie powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi