Skocz do zawartości

[ROZ]Wariujace obroty przy skręcić w prawo SV 650 Naked 2001r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z obrotami przy skręcie w prawo wzrastają do około 2 czasem 3 tyś obrotów kłopot zaczą się od montażu podgrzewanych manetek tak przynajmniej sięgam pamięcią skręt w lewo jest ok manetki są zwykle nie Oxford lub tym podobne sprawdzałem tez czy linka gdzieś się nie zaczepia ale z linka wszytko ok chyba że trzeba zaglądnąć głębiej niż tylko przy kierownicy.

Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka

źle zamontowałeś linkę albo ją źle poprowadziłeś i ciągnie. czasami to jest bardzo ważne jak linka jest prowadzona koło główki ramy, w wielu moto jest tam kupa kabli, itp, i jak prowadzisz nie tak jak producent wymyślił, to tak, może ciągnąć przy skręcie. Większość serwisówek ma nawet rysunki jak prowadzić linki i cięgła.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Sprawdzałem dziś manetke ale to nie to manetka jest caly czas w tej samej pozycji, co do linki przy zmianie manetek nie robiłem nic z linka tylko ściągnąłem linki ze starej manetki to wszystko

Dziś zauważyłem ze przy skręcie w lewo obroty spadają ale nie za każdym razem a przy skręcie w prawo obroty nie wzrastają odrazu tylko zaraz po skręcie w prawo spadają tak ze moto prawie gaśnie a po 3 sek wzrastają do około 2,3 tys

Próbowałem już ruszać linkami itd ale nic jedynie co to przyb wzrosnietych obrotach jeżeli dodam ssanie i zaraz je obniże obroty maleją ale nie do końca

Dziwna sprawa i nie mogę dojść końca

Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka

Czarów nie ma - albo linka od gazu albo kable od elektryki który miesza coś w napięciu (przez co silnik może się przydusić). Skoro montowałeś podgrzewanie to grzebałeś przy manetce i przy elektryce.

No ale na odległość ciężko coś dokładniej.. ;)

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals