fuss383 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 Temat troche wulgarny ale to nawiązanie do postu o podobnej tematyce:) Zdejmując tłoki w mojej Cz 350 przez odrobine nieuwagi i brak doświadczenia rozsypałem igiełki :oops: . Doliczyłem sie ich 24 czyli wychodzi na to ze 3 wpadły do karterów:( Czy zna ktoś mniej inwazyjny sposób na ich odzyskanie niz rozbiórka silnika??? :?: pewno nie ale co mi szkodzi sie zapytać:( Ale teraz pojawia sie kolejne pytanie jak je zamontować zpowrotem po pomyślnym odzyskaniu tamtych w ten czy inny sposób? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 Możesz spróbowac wlać do skrzyni korbowej troche oleju i modlić się żeby przykleiły sie do wału podczas obracania. Możesz spróbowac wprowadzić tam mały ale mocny magnes i liczyć na to że się przykleją. Temat był juz na forum (tylko odnośnie jawy) poszukaj w mechanice, może bedą tam jakies inne porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 magnesem spoko wyciągniesz. Tylko niech ci nie wpadnie tam magnes bo masz dopiero przej...ne Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 zdjac silnik i obrocic do dolu same wyleca ewentualnie poobracac walem jakos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 7 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 Przy montażu możesz skożystać ze swieczki. Przycinasz świeczkę (oczywiscie o srednicy podobnej do sworznia) na szerokość główki korbowodu. Instalujesz świeczkę w główce korbowodu i pomiedzy świeczkę a ścianki korbowodu wciskasz igiełki, świeczka przytrzyma na swoim miejscu igiełki na czas montażu potem wypychasz ją wkładajac sworzeń. Proste prawda? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxwronki Opublikowano 7 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 Przy montażu możesz skożystać ze swieczki. Przycinasz świeczkę (oczywiscie o srednicy podobnej do sworznia) na szerokość główki korbowodu. Instalujesz świeczkę w główce korbowodu i pomiedzy świeczkę a ścianki korbowodu wciskasz igiełki, świeczka przytrzyma na swoim miejscu igiełki na czas montażu potem wypychasz ją wkładajac sworzeń. Proste prawda? :mrgreen: niezły sposób!! Brawo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuss383 Opublikowano 7 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 Niezły patent z tą świeczką ;) , na pewno bedę miał okazje żeby wypróbować:( Ktoś mi ostatnio podsunął sposób żeby układać te igiełki po prostu na smar to się ładnie przylepią i można sobie po kolei je układąć. Apropo ilości, byłem pewien że jest ich 27 a ostatnio na forum widziałem że 28, to jak jest na prawde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuss383 Opublikowano 9 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 Igiełki odzyskałem na dwa sposoby, część wyciągnąłem magnesem a reszta wypadła po wyjęciu silnika z ramy i odwróceniu go oraz zakręceniu wałem. Co do układania szpilek na świece czy smar to szkoda zachodu, bo wczoraj w sklepie udało mi sie kupić koszyczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi