EL Kriss Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Tak sobie wstępnie planuję małą podróż nad Adriatyk - w pierwszej połowie pazdziernika. U nas już bedzie kicha z pogodą, ale przejazd wybrzeżem Europy południowej pozwoli przedłużyć sezon. Macie jakieś ciekawe doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 No nie wiem. W październiku nawet w Chorwacji potrafi być nieźle zimno.Ale jeśli chcesz to może skocz na Istrię (HR)Jest blisko (ok. 1200 km z Łodzi), widoki niezłe, blisko na wyspy KRK i CRES.Byłem tam dwa lata temu i było OK.Motocykli sporo a autostrady naprawdę dobre i puste. (...ale płatne). Miasteczka warte uwagi: Poreć, Pula !!!, Rovini oraz kanał (fjord) Limski. Pozdrawiam. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Otwarto już autostradę z Karlovaca do Splitu - to oznacza, że bardzo malownicza droga przez Plitvice jest odciążona (tym bardziej, że już po sezonie) i ma szansę być niezapomnianym przeżyciem. Warto przejechać w jedną stronę drogą wzdłuż wybrzeża do Splitu, czy wręcz do Dubrovnika (piękne widoki, bardzo długie odcniki położone bezpośrednio na skałach nad wodą, zakręty), a w drugą wpaść na drogę przy granicy z Bośnią - wyludnione wsie, ostrzelane i zbombardowane domy... Robią wrażenie.Uwaga na śliski asfalt - na ciasnych łukach potrafi bardzo wcześnie zacząć wynosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Napisz kiedy bedziesz wracal (i czym :D ).Dojechać dojedziesz, ale powrót... jesieną pogoda zmienia sie z dnia na dzień na czas powrtou bądź przygotowany na chłody, deszcze i inne zjawiska meteorologiczne (fajny masz pomysł z tym wyjazdem - pogoda bedzie na 100% fajna, nie bedzie Ci doskwierał żar, po sezonie ceny inne i w ogóle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Hmm... w europie południowej klimat może i będzie lepszy, ale mimo wszystko musiałbyś śmigąć też ładny kawał drogi po naszym kraju... ja jeszcze pamiętam jak w zeszłym roku jakoś w połowie października robiłem trasę Gdańsk-Kościerzyna (nieco ponad 60 km), na trasie zaczął mi padać śnieg i skończyłem z odmrożonymi dłońmi. A w tym roku nawet lato wyjątkowo niesprzyjające, strach się bać jakie niespodzianki zgotuje nam jesień... ja w październiku odstawiam sprzęta na zasłużony odpoczynek.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi