krzychu_cross Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Witam!W piatek jade po motor do holandii i planuje kupic tam cross yamaha yzf125. Chcialem sie dowiedziec czy bede ja w polsce zarejestrowac? Jakie musiałbym spełnić wymagania? Wiem ze musialbym zalozyc:-przednia lampa-tyl lampa-klakson-lusterko Czy jeżeli to wszystko założe będę mógł ją zarejestrować?Czy płaci sie coś za cło?Co bym musiał zrobić jeżeli bym chcial kupić tam Yamahe DT 50, slyszalem ze tam motorowery nie sa rejestrowane i wystarczy tylko umowa kupna sprzedazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 5 Września 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 ?Musisz kupić kit homologacyjny od importera Yamahy na Polskę. Kosztuje ok. 2500 zł, plus zrobić przegląd, dokumenty (karta pojazdu, opłaty ubezpieczeniowe itd) czyli jakieś 1500 zł dodatkowo. Poza tym jak zamierzasz przywieźć ją do Polski? Dostaniesz fakturę? Umowę kupna-sprzedaży? Jak z numerami ramy i silnika. Jak zamierzasz na podstawie dokumentacji crossówki zarejestrować ją w naszym kraju. Wiesz co Cię czeka - urzędnicza gehenna. IMO sam możesz założyć sobie co tam chcesz, a i tak tego motocykla nie zarejestrujesz. Cross to cross - jeździ się nim na zamkniętym torze. Jak chcesz mieć zarejestrowany, to kup enduro WR i nie kombinuj z YZ. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 moze troche poza tematem ale słyszałem ze holendrzy to dobrzy cwaniacy jeśli chodzi o motory ,niektórzy sa nawet lepsi od polskich "mechaników", słyszałem to już od kilku osób wiec lepiej sie zastanowić ;/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi