Rafi104 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Witam. Prosiłbym o zerknięcie na załączony filmik znawców .Jest to mój pierwszy motocykl i zastanawia mnie metaliczny dzwięk silnika na wolnych obrotach. Na różnych filmach z YT wydaje mi się że te moto tak chodzą, ale wolę się upewnić . Czy ten typ tak ma czy silnik się kończy :-( ?Może zawory są do regulacji? Z tego co wyczytałem to reguluje się je za pomocą płytek.Proszę o info i Pozdrawiam https://www.youtube.com/watch?v=WJAphLa2OoQ&feature=youtu.be Edytowane 31 Października 2016 przez Rafi104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A to nie przedmuchy na dziurawym układzie wydechowym ? ...ale musze przyznać, że to nie był najszczęśliwszy wybór... poprzednik był o niebo lepszy....Konieczny przegląd silnika...jak nie jesteś pewny stanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi104 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Przedmuchy to nie są:-(Może jednak one tak chodzą (poniższe filmiki znalezione na YT) : Chętnie wysłuchał bym Waszych opini . Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Października 2016 przez Rafi104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Posiadaczem modelu nie jestem chociaż robiłem straszą wersje.Jeśli odgłosy dobiegają tak jakby ze sprzęgła to mogą to być rozregulowane i/lub rozsynchronizowane gaźniki.Zauważyłem, że przy nie których motocyklach(nawet wielu) kiedy są rozregulowane składy mieszanek wolnych obrotów to słychać sprzęgło.Po synchro i regulacje sprzęgła nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi104 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Posiadaczem modelu nie jestem chociaż robiłem straszą wersje.Jeśli odgłosy dobiegają tak jakby ze sprzęgła to mogą to być rozregulowane i/lub rozsynchronizowane gaźniki.Zauważyłem, że przy nie których motocyklach(nawet wielu) kiedy są rozregulowane składy mieszanek wolnych obrotów to słychać sprzęgło.Po synchro i regulacje sprzęgła nie słychać.Jackass dzieki za odpowiedz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 ja tam nic nie slysze ...szukasz dziury w calym , to tylko 2 gary wiec i chodzi tak kuslawo . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi104 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 ja tam nic nie slysze ...szukasz dziury w calym , to tylko 2 gary wiec i chodzi tak kuslawo .Wydawalo mi sie że tak nie powinien klepać jak diesel ale jak już wspomnialem nie mam żadnego doświadczenia.Dzieki za odpowiedz Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi