MisterDui Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Cześć. Czy może mi się coś stać z moto jak założę te świece wielo elektrodowe do moto. Bo ostatnio wpadłem na pomysł wkręcenia świecy 2 elektrodowej i moto lepiej jeździ a teraz myślę nad kupieniem dobrej świecy 3 elektrodowej albo nawet i 4 elektrodowej i jej wsadzenia i jeżdzenia. Moto to MTX 125R ATACPozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_zr Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Jeżeli będzie to odpowiednik oryginału, o tych samych parametrach lub zbliżonych to nie stanie się nic, możesz śmiało kupować i testować na której będzie silnik najlepiej pracował. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Jak długość wieloelektrodowej jest taka sama jak zwykłej to możesz kombinować. Nie lepiej wsadzić porządną irydową? Ja w aucie miałem 3 elektrodowe, takie kiedyś producent przewidział do VW. Niedawno wsadziłem nowe, jednoelektrodowe Denso z serii TwinTip, dobrane z katalogu. Auto dużo lepiej pracuje na 1 elektrodowych, silnik przestał kuleć na wolnych obrotach. Równiutko pracuje i nie dostaje muła w górnym zakresie obrotów. Z tego co zauważyłem to producenci zaczęli odchodzić od tego typu świec. W latach 90-tych był taki bum na te świece, teraz rzadko to widać, większość jedzie na 1 elektrodzie lub irydowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 17 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Jeżeli będzie to odpowiednik oryginału, o tych samych parametrach lub zbliżonych to nie stanie się nic, możesz śmiało kupować i testować na której będzie silnik najlepiej pracował. MichałA jaka świeca 2-3 elektrodowa z gwintem 19mm i ciepłotą 9-8 Edytowane 17 Września 2016 przez MisterDui Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Im więcej elektrod tym mniej miejsca żeby odpalić mieszankę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi