Spidi Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 hehe spoko :)Biały a jaką masz 9tke? Który rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 18 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 99 :twisted: a Ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 hehe ja też niebieską 99...Tylko mało jeszcze jeździłem bo zanim przyszła ze stanów zastała mnie zima a w ciepłe styczniowe dni jeszcze nie była zarejstrowana więc za sobą mam tylko troche jazdy po osiedlu i dwa krótkie pół godzinne wypady na miasto przy -3 a nawet -5 stopniach... ale w porównaniu do F2 róznica jest potworna... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 WitamWiele razy słyszałem że gsx-r 750 lubi dużo benzynki spalić, i tu pytanie. Dużo to znaczy ile??? czy to prawda, żę przy ostrzejszej jezdzie palą ok. 15 litrów??? 8O A ile w trasie? i czy takie moto nadaje sie na podrózowanie po Polsce? :) pozdro Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 WitamWiele razy słyszałem że gsx-r 750 lubi dużo benzynki spalić' date=' i tu pytanie. Dużo to znaczy ile??? czy to prawda, żę przy ostrzejszej jezdzie palą ok. 15 litrów??? 8O A ile w trasie? i czy takie moto nadaje sie na podrózowanie po Polsce? :) pozdro[/quote']kolega ma SRADA 7,5 '99 i to jest tak, że jak jeździmy razem identycznym tempem, to zawsze mu przy tankowaniu wchodzi do banku 0,5-1l wiecej :D,wiec zazbytnio oszczedny, to on nie jest. ale to tez dlatego, ze zeby utrzymac tempo 9ki, musi trzymac wyzsze obroty - a wiec wiecej spali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 19 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 właśnie a co ze spalaniem 9-tki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 znośnie :D.lepiej niż u SRADa.ja mam przelotowy tłumik, to po zmianie ciut więcej zaczął ciągnąć.generalnie wygląda to tak:od pełnego (pełnego pełnego) baku do rezerwy przejeżdzam od 180 do 240km - zależy jak ciągnę :P.o ile dobrze pamiętam, to chyba 14-15l jest od full do rezerwy, więc sobie wylicz spalanie :P,PS-te 240, to jak jechałem nad morze z kumplem na XTZ660 - więc tempo jest praktycznie nie możliwe jak kto normalnie jeździ.raczej trzeba się przygotować na okolie 200km. PS2 - a właśnie!!!WAŻNA SPRAWA: ostatnio była tutaj dyskusja nad przelotowymi wydechami. niech mi ktoś (z mechaników) łaskawie odpowie - skoro zmieniłem tłumik BEZ modernizacji gaźników, to czemu nagle mi pali 0,5-1l więcej /100km? przecież powinien mieć uboższą mieszankę, więc palić benzyny powinien tyle samo... PS3- jak chcesz, to mam ServiceManulala do ZX-9R '99 niebieskiego :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 hehe sql bo odkąd zmieniłeś wydech perwnie napawsz sie dźwiękiem, robisz przegazówki, hamujesz ostrzej silnikiem i ciągniesz mocniej po obrotach...:):D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 20 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2005 A czy srad nadaje się do podróżowania??? Oczywiście jestem zdania że ten motorek nie ma przeznaczenia turystycznego :) , ale gdybym czasem chciał gdzieś dalej wyskoczyć to czy taki sprzęt nadaje się do tego??? :roll: Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 20 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2005 Wszystkim da sie podróżować... wszystko zależy od tego jak bardzo sie chce!:) Gorzej jest jak chciałbyś podróżwać z pasażerem/ką bo wtedy pojawia sie problem gdzie pchnąc bagaż i trzeba być przygotowanym na narzekania dobiegająca z za pleców ale na upartego też sie da. Na SRADzie pozycja jest już mało wygodna bo nastawiona mocno na sprt więc nie ma sie co oszukiwać- trzeba robić posotoje na rozprostowanie nóg(ręce na trasie jeszcze wytrzymujao ile jedzie sie z przywoita prędkością. Kiedyś ktoś na foerum wrzucał nawet fotki jakiegoś globtrotera co sie zapuścił na pustynie a potem gdzieś w jakiś równikowy klimat(dżunglą ze zdjęć troche zalatywało) Yamahą R1 więc wszystko jest moliwe....:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 20 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2005 Jak tylko pogoda bedzie lepsza wyskocze na swojej maszynie to zdam relacje.Niemoge sie juz doczekac bo motor kupilem a jeszcze na nim niezganialem :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 20 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2005 A czy srad nadaje się do podróżowania??? Oczywiście jestem zdania że ten motorek nie ma przeznaczenia turystycznego :P , ale gdybym czasem chciał gdzieś dalej wyskoczyć to czy taki sprzęt nadaje się do tego???no pewno że się nadaje :),Grzesiek walil ze mna po 700-800km dziennie i nic mu nie odpadlo, ani nie zesztywnialo permanentnie :D,w 2 osoby z bagazami chyba nim nie jezdzil. ale w dwie osoby bez bagazu jest OK. tylko ma chlopak problem, bo kupil zonie ubrnianie, ktorego (cyt.) "Nienawidzi!!!!!", i nie chce na moto wsiadac, bo jak to przeciez w jezdzic w ubraniu, ktore sie nienawidzi???aha - Grzesiek jest wyzszy odemnie - czyli jakies 190cm - daje rade.nawet wymienil szybe ze "spojler" na "racing" - i nadal jezdzi :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi