Duality27 Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam koledzy czy ktoś by mi mógł powiedzieć czy coś takiego kwalifikuje opone do wymiany? https://zapodaj.net/16a903e59f888.jpg.html z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Ta opona juz zakonczyla swoj zywot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 To zależy. Jeżeli uszkodzenie doszło do osnowy to opona do wymiany,ale jeżeli uszkodzeniu uległ sam bieżnik,ja bym jeżdził pod warunkiem,że byłoby to na tylnym kole . Co innego gdy uszkodzenie opony , jest na przednim kołe,wówczas lepiej wymień,dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duality27 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Wiesz co to tylnia opona i nie jest to jakoś głęboko może grubość paznokcia. Wygląda to tak jak by coś przycieło kawałek gumy albo odcieło taki wąski plaster... nie wiem jak to opisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Wiesz co to tylnia opona i nie jest to jakoś głęboko może grubość paznokcia. Wygląda to tak jak by coś przycieło kawałek gumy albo odcieło taki wąski plaster... nie wiem jak to opisac Sprawdz dokładnie głębokość tego uszkodzenia,i czy nie doszło ono do osnowy.Jeśli tak,to wymień oponę,dla twojego bezpieczeństwa. Jak przecięcie jest tylko na samym bieżniku,śmiało bym jeżdził na takiej oponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dokladnie jak pisze poprzednik, za kilka tys km nie bedzie juz po tym sladu , zetrze sie z opona. Oczywiscie jesli nie doszlo do kordu... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duality27 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Nie nie doszło do kordu. Sprawdzałem chyba z tysiąc razy. To jest tylko takie powierzchniowe na bieżniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Alez w tej oponie nie ma juz bieznika. Ten zadzir to glupstwo, ale tam nie ma profilu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Mi to wygląda na "flat spot" czyli efekt przejechania się na zablokowanym kole. Nie zdarzyło ci się coś takiego ? Znał byś przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Przyczyna nie jest taka istota. Zalozyciel tego watku pytal czy ta opone mozna dalej eksploatowac.wedlug mnie nie mozna.Co z tego ze na 95% obwodu profil bieznika jest wystarczajacy, na 5% wcale go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Tam jest chyba taka rzeźba bieżnika że na środku opony nie ma go w ogole. Jaki to model? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Tam jest jedno miejsce starte do zywego miesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Tam jest jedno miejsce starte do zywego miesa. Dokładnie. Miałem też tego typu dylematy/honda przy tylnej oponie/wymieniać/nie wymieniać gdzie było więcej bieżnika i żadnego uszkodzenia ale już swój ,,wiek emerytalny,, osiągnęła, gdy przy 140km/h zeszło z niej nagle powietrze. Dzięki Bogu nic za mną ani przede mną nie było, droga była prosta, tak że udało mi się bezawaryjnie ,,wylądować,,. To mi uświadomiło że nie ma sensu szukać oszczędności w kwocie paru stówek mając na szali z drugiej strony swoje życie. Niech w ten zadzior wpadnie jakiś ostry element a dociśniesz go na zakręcie gdzie rozszczelnisz gumę i co wtedy ??? Drzewa lub barierki - takie jak na ,,chabówkowych patelniach,,... :blink: Edytowane 15 Lipca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi