heniek128 Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Ja kiedyś wlałem do zużytej wyjącej skrzyni w samochodzie i rzeczywiście znacznie ją to wyciszyło. W silniku nie zauważyłem zmian. Mogę przetestować w crf 450 wersję do skrzyń biegów. Do silnika nie wleję bo w tak wyczynowym sprzęcie zbyt często się olej wymienia aby to coś dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baraqda Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Ceramizer nie jest preparatem "na każde zło". Działa tylko tam, gdzie jest tarcie. Czasami problemy mogą dotyczyć innych elementów silnika, np uszczelki. Czasami wystarczy pozostawić moto na biegu na chodzie. Warstwa ceramiczna wytwarza się podczas pracy silnika (ok 40 motogodzin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Co 40 godzin to ja robię remont i do tego czasu czasie już z 6 razy zmieniam olej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baraqda Opublikowano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 W oczekiwaniu na Wasze relacje z testów przesyłam Wam mini relację z wyprawy do Magadanu (27000 km) i nieoczekiwany Na blogu możecie przeczytać bardzo fajną relację z tej wyprawy. Chłopaki mają zdrowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baraqda Opublikowano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Zrobiliśmy test pracy silnika bez oleju - przez 10 minut!Zapraszam do obejrzenia :) Można? - można :)Mam jeszcze film z pomiaru ciśnienia przed i po zastosowaniu Ceramizera CM[url= ] Dla dopełnienia całości przedstawiam Wam test: Jazda motocyklem bez oleju! Edytowane 23 Września 2016 przez Baraqda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejv81 Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Poznaję tą sv, chyba gadaliśmy kiedyś w cudzie nad Wisłą :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baraqda Opublikowano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Hehe - jeździ się tu i tam. :) A SV ciągle sprawna bo niedawno na zakończeniu sezonu w Płocku nią byłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejv81 Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) I się reklamę robi ;-) Coś opowiadales o tym wynalazku. Skóra i kamizelka taktyczna ;-) Edytowane 23 Września 2016 przez Dejv81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baraqda Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Się jeździ i się testuje :cool: . Tak to ja i moja kamizelka - pamiętam, że Ci się spodobała :biggrin: cóż - praktyczna jest, bo kieszeni nigdy za wiele :wink: Żółta jest to zwraca uwagę... obklejona na wariata gdzie popadnie to tym bardziej... a koleś w kamizelce taktycznej to już przesada hahaha :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baraqda Opublikowano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Mamy fajny materiał od naszego kolegi z forum SV: Mlody200sx Oto filmik z pomiarów i aplikacji: oraz komentarz Mlody200sx do filmu:"Witam! Test wykonałem i mogę śmiało polecić go każdemu:) Więc tak, pierwszy pomiar przed zalaniem pokazał 13Bar tylny cylinder i 12,5Bara przedni. Po zalaniu Ceramizera zrobiłem delikatnie 60mil i już po tym dystansie moto zaczęło równiej pracować na biegu jałowym, tak jakby było mu lżej. Zskoczyło mnie to ponieważ nie bardzo w to wierzyłem. Następne 940mil nakręciłem razem z plecaczkiem i bagażami w Bieszczadach, i już jej nie oszczędzałem, także suzi nie miała tam lekko :D Oczywiście nie obyło się bez przygód bo padł regulator napięcia a zaraz po nim akumulator, ale rozrusznik górski uratował sprawę ;) Po powrocie przyszedł czas na ponowny pomiar cisnienia, ku mojemu zaskoczeniu wyskoczyło kolejno 14 i 13Bar więc wynik mówi sam za siebie, na pewno zastosuje ten preparat do pozostałych maszyn, niewygórowana cena jak za taką poprawę." To na razie mamy Hit 2:0 Kit :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Szkoda że nie udało mi się w końcu odebrać tego szpecyfika do testów ale z drugiej strony nie jest to jakis majątek ;). Czekamy na wrażenia od pozostałych testerów :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi