Skocz do zawartości

Podróbka keeway RY-8. jedzie do 30-35 km/h i nagle jak by tracił iskrę

arekmoto2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam własnie taki skuterek który wygląda i ma silnik jak keeway ale to nie jest orginał :)

Problem jest taki, gdy da się gaz na max to jedzie do 30-35 km/h i nagle jak by tracił iskrę jak puszczę gaz to złapie a jak nie to go zdusi. Teraz UWAGA świeca jest czarna i sucha czyli za dużo benzyny lecz gdy daję dawkę paliwa na bardzo bardzo bogatą to umiem wyciągnąć i 45km/h ale jak puszczę gaz to jedzie jeszcze sam z 200 metrów. A znowu jak daję na mega ubogą mieszankę jak tylko się da to ta świeca i tak jest czarna i sucha. Wiadomo filtr paliwa i powietrza nowy wraz z olejem, świeca nowa. Nawet ustawiałem poziom paliwa w gaźniku tak by pływak był idealnie w poziomie przy odwróconym gaźnikiem. Nie mam już pomysłów.... Co radzicie? Ahh te chińczyki nie ma to jak yamaha ;)

Tak tak to jest 2T. Moduł to nie będzię bo jechał 55-60 km/h. Zawór oglądałem i czyściłem, jak wleje w niego benzyne to co parę sekund jedna kropla poleci to wydję mi się że dobrze trzyma. Zastanawia mnie gdy wykręcam całą iglicę to w środku jest dużo benzyny no ale znów jak dam na ubogą mieszkankę i dam gaz to 2-3 sekundy jest na pełnych obrotach i gaśnie. Podejrzewam też simmeringi na wale że przepuszczają lecz nie mam ściągacza narazie do magneta by i tam wymienić. Innych pomysłów nie mam już...

No właśnie ktoś wie jak ustawić poziom paliwa w komorze? Paliwko trzyma, ustawiłem poziom tak że jak gaźnik dałem do góry nogami to pływak był poziomo. Dziś zamieniłem moduł CDI też nie pomogło. Jest tak, skuter odpalam igłą cyka daje gaz na hamulcu i max 4 sekundy na pełnych obrotach i gaśnie. Znów odpalam i mogę tak samo zrobić. Świeca po zgasnieciu czarna i aż lekko Mokra. A iglica max najniżej jak się da i powietrza regulacja powietrza na max, filtry nowe.

Witam, wczoraj w nerwach i bezsilności wyciągnąłem silnik ma stół. zacząłem wszystko rozbierać i pierwsze co to po zdjęciu magneta i zapłonu wylalo mi się masę oleju. Wypadła uszczelka z pompki oleju i simmering tez nie wyglądał za dobrze. Do wymiany. Oczywiście pracę wstrzymane bo mieszkam w Niemczech, przeszedłem 5 sklepów ze skuterami i nikt nie miał takich simmeringow heh "specjalista tail" haha na Ebay za 2 euro. Będę dawał znać co dalej może komuś się przydadzą moje działania.