Toms2010 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam.Mam pewien problem z zębatką zdawczą w motocyklu Suzuki GSXR SRAD 600 z 1998r. Ma on spory luz na zębatce zdawczej, na oko tak 5-10mm. motocykl został rozłożony prawie dwa lata temu i nie pamiętam czy tak było. Wiem że w niektórych motocyklach powinien być luz na zębatce ale niewielki.Czy taki luz w tym motocyklu powinien być czy coś jest nie tak?Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Wymień dla świętego spokoju. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toms2010 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Wymiana zębatki nic nie zmieni, źle to opisałem luz nie jest podczas obrotu zębatki (tam jest minimalny) ale zębatka przesuwa się po wale (z góry na dół zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Wiem co miałeś na myśli. Widać na zdjęciu. Kup taką zębatkę żeby miała kołnierz, który zniweluje luz. Albo nawsadzaj podkładek, jak wolisz. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsxr Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 odkręć tą nakrętkę na imbus i poprostu dociśnij głowną nakrętkę i po kłopocie.bo wygląda to na odkręcona nakrętkę powinno być w niej takie wcięcie na wałek żeby trochę naszła przynajmniej u mnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Mnie się wydaje że główna nakrętka jest już na maksa dokręcona bo dalej jest wieloklin na którym siedzi ta podkładka i zębatka. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Czegoś tu brakuje, bo faktycznie tak być nie może.A serwisówka nic nie mówi co tam jeszcze powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsxr Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 ja robiłem to u siebie bo mi się odkręciła też w srad a odkręciłeś tą pierwszą na imbusa.Wszysto jest i niczego nie brakuje chyba że nakrętka nieorginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi