lotnik Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Kupię komplet kufrów bocznych do BMW R1200 RT.Temat pilny.Może ktoś ma sprzedaż lub podpowie gdzie można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) :biggrin: :biggrin: :biggrin: PodpowiadamAllegro ?http://allegro.pl/kufry-bmw-r1200rt-k1200-idealne-i6242116029.html#thumb/4http://allegro.pl/kufry-bmw-r1200rt-boczne-bardzo-ladny-stan-i6240225747.htmlAle pewnie za drogo ? Tanie nie są na pewno, cóż taka specyfika marki. :banghead: :banghead: Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Jami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Ale pewnie za drogo ? Tanie nie są na pewno, cóż taka specyfika marki. :banghead: :banghead: Nie specyfikacja marki tylko głupie stereotypy, wyznawane przez sprzedających rupiecie z Zachodu, że "jak do BMW to musi kosztować!". Nieważne, że zamki wyłamane, nieważne, że uszkodzone / popękane. Musi kosztować i koniec "bo to je BMW!". Mnie taniej wyniosło wywalenie oryginalnych stelaży a potem zakup nowych dedykowanych oraz komplet nowych kufrów. Używane kufry oryginały (w opłakanym stanie) ceniły się 30% drożej niż nowe Shad + stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 http://allegro.pl/show_item.php?item=6236507690 W opisie tej aukcji trzy kufry = 1000pln. Może warto zweryfikować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Nie specyfikacja marki tylko głupie stereotypy, wyznawane przez sprzedających rupiecie z Zachodu, że "jak do BMW to musi kosztować!".Nie głupie stereotypy tylko ceny tych rzeczy u dealera , masakra jakaś . Z całym szacunkiem , proszę Cie , nie porównuj akcesoryjnych kufrów , do kufrów systemowych . Jest różnica : w wyglądzie , aerodynamice , hałasie i wyglądzie . To , ze są dedykowane , znaczy wyłącznie tyle , ze da się je zamontować , i tylko tyle . Kwestia handlarzy na aukcjach to inna sprawa , chociaż , jak ktoś umie , to trzeba ostro negocjować . Wielu ludzi wstydzi się lub nie potrafi się po prostu targować . Handlarz chce po prostu zarobić i nie ma co się na to obrażać . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Ale ja właśnie piszę o handlarzach z Allegro czy OLX, którzy sprzedają używane kufry. Z ciekawości sobie zerknąłem w ogłoszenia i znalazłem kilka tych samych ogłoszeń co w zeszłym roku je widziałem jak doposażałem F650 w kufry boczne. Za połamane i uszkodzone jeden sobie życzy 1000 zł za 2 sztuki. Napisałem mu czemu tak drogo to odpisał identycznie jak Ty: "bo to są drogie kufry, mają logo BMW i to musi kosztować." No i kur.. co z tego, ale są ostro uszkodzone i wymagają porządnej naprawy a po takiej naprawie i tak nie będą miały wytrzymałości kufrów w stanie oryginalnym. Skoro mają takie podejście to powodzenia przy sprzedaży bo jak widać, nikt tego nie chce kupić. Diler BMW raczej nie sprzedaje kufrów powyciąganych z niemieckich śmietników, bez kluczyków, z połamanymi zaczepami, z dziurami - a takie jest 3/4 używanych z ogłoszeń. I skoro mowa o oryginalności - jak kupowałem wiosną sporo części do jednej ze swoich beemek to jakoś nie zauważyłem, żeby rachunek z Auto-Voll opiewał na jakąś astronomiczną sumę. Wyszło jakieś 30% drożej niż gdybym kupował zamienniki. Czyli jednak ta magiczna szachownica nie podnosi ceny 4-krotnie tak jak co u niektórych się przyjęło. Edytowane 5 Czerwca 2016 przez Qadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Oni doskonale wiedzą ile kosztują kufry u dealerów . Widocznie znajdują się nabywcy na sklecony , powypadkowy szrot , inaczej nie wysławialiby tego badziewia :-/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Allegro przeglądam, Może ktoś wie o jakimś sklepie/szrocie czy kimś kto chce sprzedać.Czy ktoś się orientuje, czy wszystkie kufry boczne pasują niezależnie od rocznika ? np. czy kufry z roku 2007 pasują do 2011? chodzi głównie o mocowania Edytowane 6 Czerwca 2016 przez lotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Pasują , nie różnią się niczym .A tak wracając do "strasznych" cen dla BMW, ceny dla kufrów np. Yamahy FJR nie są nic niższe. Czyli można powiedzieć : trynd taki :banghead: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Niestety różnią się dolnym mocowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Przepraszam , mogłem się mylić , zasugerowałem się GTkiem , tam w 1300 pasują od 2006 roku do końca . Na betoniarce się nie znam , dla mnie RTek to RTek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Czerwca 2016 przez Jami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi