Delko Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witam serdecznie Mam problem ze skrzynia biegów w YZ 250 Wiec tak Jeździłem i znikł mi trzeci bieg po wrzuceniu trójki objawy takie jak by był luz motor nie ciągną. Więc rozebrałem silnik i wyciągnąłem skrzynie zauważyłem uszkodzone zabezpieczenie i podkładkę na schemacie nr 19 i 18 Wymieniłem te elementy i poskładałem wszystko do kupy bieg trzeci wrócił polatałem z godzinę i znowu ten sam problem brak trzeciego biegu Rozebrałem kolejny raz silnik i znowu uszkodziła się podkładka i zabezpieczenie nr 19 i 18 Czy ktoś może ma jakieś pomysły dla czego uszkadzają się te elementy ? Na pierwszym zdjęciu widać wygiętą podkładkę i zabezpieczenieNa ostatnich zdjęciach jedynie co zauważyłem to delikatnie zaokrąglone kocówkina jednym i drugim wałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) Na ostatnich zdjęciach jedynie co zauważyłem to delikatnie zaokrąglone kocówkina jednym i drugim wałku To właśnie przez te zaokrąglenia masz problem.Są to sprzęgła kłowe które u Ciebie są zajechane.Te kły wchodzą w gniazda współpracującego koła zębatego-jeśli gniazdo też ma zaokrąglone krawędzie,to zębatka też kwalifikuje się do wymiany. Receptą będzie szczegółowy przegląd wszystkich części skrzyni oraz wymiana uszkodzonych elementów. Edytowane 11 Maja 2016 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMichal Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 To ja nie będe zakładać nowego tematu tylko podepnę się to tego. Posiadam yamaha yz 250 2t jak ją kupilem to wałek od zmiany biegow jest zjechany koleś od ktorego kupilem moto wkrecil dzwignie zmiany biegow od WSK i przyklejil na klej do metalu niestety dlugo mi to nie wytrzymalo i jest luz na dzwigni, obkreca cie ,a później niemoge wrzucic 1-szego biegu dzwignia blokuje sie o rame.... Szukałem w innternecie nowego wałka i nie znalazlem regenracji tez... Moze podacie ling gdzie moge zakupic ten wałek.. Yamaha yz 250 2t 1997 Może od jakis innych modeli YZ bedzie pasowało do mojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 kup stalową dźwignie używaną jakąś i ją przyspawaj, wałkiem będziesz się martwił jak będziesz coś robił w silniku, chyba że silnik już teraz wymaga remontu Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Prościej będzie jak zeszlifujesz wałek z jednej strony i dasz klin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Albo po prostu go sobie przewierć i daj śrubę na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMichal Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jeszcze jedno glupie pytanie czy przy spawaniu tego elementu musze cos odlaczyc?(np.fajke ze swiecy?) Tak jak przy samochodach akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 W Twoim przypadku nic nie trzeba odłączać Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi