Kazinek Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Michoa wiem że tłoki nie są idealnymi walcami ale to są raczej różnice w setkach. A tutaj mamy odchylenia w dziesiątkach. A nigdzie nie znalazłem wymiaru zbliżonego do tego podanego na pudełku czy denku (55.96) przed pomiarem mikrometr był sprawdzony na płytce wzorcowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Michoa wiem że tłoki nie są idealnymi walcami ale to są raczej różnice w setkach. nie dysponuje mikrometrem i szczerze nigdy się tak dogłębnie tematem nie interesowałem , ale mnie się wydaje że to jest ok Każdy tłok pod wpływem temperatury i ciśnienia pracuje , te wymiary mają sens nawet na logikę -na samym dole gdzie będzie najzimniejszy i najmniej się rozszerza jest najszerszy , u góry gdzie styka się z spalaniem i są w nim pierścienie jest najwęższy... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 W serwisówce jest adnotacja,aby tłoki mierzyć poniżej osi sworznia. NICO: niezgodze sie z Tobą,ponieważ jedna setka w plusie od nominału to już kolejna selekcja tłoka Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi