czuprus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Kupiłem kask Shark S700c i mam taki mały problem. Mianowicie jak siedzę w nim pół godziny to czuje leki dyskomfort, uciska lekko nad uszami i trochę uszy potem jak ściągnę to nawet mam ślady jak od linijki takie odgniecione na włosach, to jest spowodowane tym że jest to źle dobrany kask ? czy poprostu że jest to nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Jest po prostu ujowo wyprofilowany wokół skroni - bolączka 90% kasków. Pójdź do pierwszego lepszego sklepu z kaskami, przymierz Arai'a i żałuj że go nie kupiłeś :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuprus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 spróbuje, obyś tylko miał rację bo już mnie szlak trawia z tymi kaskami. Mam nadzieję że rozumiesz mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Rozumiem bo jeźdżę w okularach. Od kiedy włożyłem Araia na głowę nie istnieje dla mnie nic innego. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuprus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Spróbuje ten patent z kominiarką, może faktycznie to coś pomoże.Ja nie nosze okularów ale też mnie uciska w tych miejscach. Tak zaczyna się lekko and uszami i uciska trosze na uszy, Na mnie też kaski Arai nie leżą, może po prostu ubrałem nie ten dla mnie ale mimo wszystko, chcę na kask wydać koło 600-700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Aha, to Arai'a nie dostaniesz w tej monecie, chyba że używkę. No i skoro przymierzałeś wcześniej i nie leżał to żaden nie będzie bo tam wszystkie modele maja taką samą skorupę. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuprus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 no niestety :( bardziej mi leżał kask HJC ale jakoś tak nie mogłem się zdecydować, potem kupiłem Shark i mam taki oto problem. Ten shark nawet fajnie leży tylko że narazie nie mogę jeździć bo mam ewentualnie 7 dni na zwrot i testuje go że poprostu w nim siedze i taki problem zauwazylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Przy skroniach się nie rozbije bo to nie kwestia wyściółki tylko wyprofilowania styropianu. Trzeba go trochę zmodyfikować nożykiem do tapet ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuprus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 to co radzicie ? Bo z każdym kaskiem mam problem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuprus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 na tyle kasków co już mierzyłem żaden nie leżał idalnie, najlepiej ten shark s700c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuprus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Najpierw kupię kominiarkę i zobaczę najwyżej go oddam i poszukam w większych miastach sklepó Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 mi nie leży HJC HQ1, do przejechanych 100km jest ok później ponad uchem zaczyna niemiłośiernie przeszkadzać, wystarczy ściągnąć na 5 minut i mam spokój na ileś km, zdaje się że będzie mały tuning - do dupy kupowac kask i po iluś set km przekonać się że jednak jest niewygodny, dodam że głowa wygląda w miare normalnie :) bez udziwnień i kantówna innych kaskach dużo gorszych było bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Po wielu kaskach doszedłem do tego jak najlepiej sprawdzać rozmiar - wyciągnąć wnętrze, wsadzić głowę w kask i wtedy będzie dokładnie czuć ile jest miejsca do styropianu. Jeśli jest ciasno to kask się nigdy nie rozbije lub będzie uściskał, jeśli luźno to będzie po rozbiciu latał, ot cała filozofia. Edytowane 19 Maja 2016 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi